Naisten EFT Uppsalassa päättyi Ruotsi-tappioon

Suomen naisten EFT-turnaus Uppsalassa päättyi tappioon, kun Ruotsi oli parempi maalein 8-5. Ruotsi voitti turnauksen puhtaalla pelillä, ja Suomi oli kolmesta kahden pisteen joukkueesta kakkonen otteluiden mentyä ristiin.

Tänään nähtiin maaleja vasta toisessa erässä, jossa Ruotsi karkasi ensin kahden maalin johtoon mutta Suomi nousi vielä rinnalle. Päivän ensimmäinen ylivoimapeli päättyi Veera Kaupin kavennukseen, ja heti seuraavassa vaihdossa karkasi kulmaan paineistetun ruotsalaispuolustajan poikkisyöttö jotenkin maalivahdin kautta omaan verkkoon.

Vielä ennen erätaukoa löi Sara Dahlström Ruotsin maalinedustan irtopallosta uudelleen johtoon, ja päätöserän alkuun tuli lunta tupaan oikein kunnolla: Ruotsi osui alle kahdessa minuutissa kolmesti siirtyen hetkessä jo 6–2-johtoon ja pakottaen Suomen aikalisään. Toiveet heräsivät vielä erikoistilanteista, kun Veera Kauppi kiskaisi ylivoimalla ohjuksen oikeaan yläkulmaan ja seuraavassa vaihdossa Ella Sundströmiä rikottiin maalipaikassa. My Kippilä pyöräytti rangaistuslaukauksen verkkoon upealla kärkiveivillä, mutta lähemmäs ei Suomi enää noussut. Viimeisellä kympillä Ellen Rasmussen laukoi laidasta 7-4, ja Suomen yritys kuudella viittä vastaan tuotti vain Ruotsin tyhjiin laukoman kahdeksannen maalin ja Sara Piispan kavennuksen.

Salibandya, Uppsala

Naisten EFT-turnaus

Ruotsi–Suomi 8-5 (0-0, 3-2, 5-3)

1. erä: Maaliton.
2. erä: 21.32 Maja Viström (Wilma Johansson) 1-0, 23.22 Moa Gustafsson (Sandra Boric Svärd) 2-0, 34.32 Veera Kauppi (My Kippilä) 2-1 yv, 35.04 Oma maali 2-2, 38.06 Sara Dahlström (Johansson) 3-2.
3. erä: 40.56 Amanda Johansson Delgado (Emelie Wibron) 4-2, 42.46 Ellen Rasmussen (Johansson Delgado) 5-2 yv, 43.05 Wibron (Klara Molin) 6-2, 44.29 Kauppi (Sara Piispa) 6-3 yv, 45.07 Kippilä 6-4 rl, 53.45 Rasmussen (Boric Svärd) 7-4, 55.25 Klara Loneberg (Viström) 8-4 tm, 57.21 Piispa (Milla Nordlund) 8-5 im.