Naisten EFT päättyi mahalaskuun – Ruotsi vei viimeiset 24 minuuttia 0-7

Suomen naisten salibandymaajoukkue jäi Lempäälän EuroFloorball Tour -turnauksessa kakkoseksi taivuttuaan sunnuntain päätösottelussa Ruotsille murskaluvuin 2-10. Tšekki oli kolmas ja Sveitsi neljäs.

Suomi sinnitteli avauserän My Kippilän tasoitusmaalilla lukemiin 1-1, ja vielä runsaat neljä minuuttia ennen toisen erän päätössummeria Veera Kauppi kurotti kakkospallosta 2–3-kavennuksen. Sitten alkoi kuitenkin jyrkkä alamäki, kun Ellen Rasmussen, tänään ensimmäisenä pelaajana sataan maaottelumaaliin yltänyt Emelie Wibron sekä uudelleen Rasmussen ehtivät takoa taukotilanteeksi peräti 2-6.

Suomi vaihtoi päätöserään maalille Krista Niemisen tilalle Tiltu Siltasen ja muokkaili kokoonpanoaan, mutta pelin suuntaa muutokset eivät enää kääntäneet. Ruotsi pilkkoi Suomen puolustuksen vielä neljästi ja kirjautti lajihistorian yhdeksännet kaksinumeroiset voittolukemansa Suomen naisia vastaan.

Suomi löi perjantaina Tšekin 6-3 ja taipui lauantaina rangaistuslaukauksilla Sveitsille 4-5. Naisten MM-turnaus alkaa Uppsalassa 40 päivän kuluttua, ja valmennuksella on seuraavaksi edessä kisajoukkueen valinta.

– Tuloksellisesti aikamoinen pettymys. Kyllä me lähdettiin kolmea voittoa hakemaan. Toki viimeisessä tapahtumassa ennen MM-kisoja tavoitteena oli muutakin kuin turnausvoitto. Kokeilla niin pelaajia kuin taktiikoita. Tämän päivän otteisiin ei olla tyytyväisiä ja etenkään miksi peli ikään kuin ryöpsähti tuolla lailla, summasi päävalmentaja Lasse Kurronen tänään kentällä nähtyä.

– Oltiin ihan hyvin pelillä, mutta Ruotsi sai momentumin ja me vähän alistuttiin.

Miten selvillä MM-pelaajavalinnat ovat? Aikaa on kuutisen viikkoa turnauksen alkuun.

– Tästä lähdetään vielä tänään Helsinkiin ensi yöksi. Se on varattu pelaajapohdintoihin ja ynnätään samalla tämä turnaus. MM-joukkue ei missään nimessä ole vielä selvillä. Videoita kelataan ja roolituksia pohditaan. Kova savotta on ja hankalammat valinnat kuin pari vuotta sitten, Kurronen vakuutteli.

Ruotsi voitti turnauksen puhtaalla pelillä, Suomi tuli toiseksi, Tšekki kolmanneksi ja Sveitsi jätettiin peränpitäjäksi.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Lempäälä

Naisten EuroFloorball Tour -turnaus

Suomi–Ruotsi 2-10 (1-1, 1-5, 0-4)

1. erä: 5.16 Sofia Joelsson (Sandra Boric Svärd) 0-1, 8.52 My Kippilä (Oona Kauppi) 1-1.
2. erä: 23.19 Emelie Wibron (Maja Viström) 1-2, 30.05 Ellen Rasmussen (Amanda Delgado Johansson) 1-3, 35.42 Veera Kauppi (Sara Piispa) 2-3, 36.33 Rasmussen (Lisa Carlsson) 2-4, 39.18 Wibron (Boric Svärd) 2-5, 39.32 Rasmussen (Delgado Johansson) 2-6.
3. erä: 41.26 Klara Loneberg (Moa Tschöp) 2-7, 42.40 Wilma Johansson (Loneberg) 2-8, 50.18 Molin 2-9, 54.38 Loneberg (Molin) 2-10.

Torjunnat:
Krista Nieminen Suomi 8+13+(0)=21 ja Tiltu Siltanen Suomi (0)+(0)+5=5,
Matilda Östlund Visen Ruotsi 3+7+5=15.

Jäähyt: Suomi 0 min, Ruotsi 2 min.

Erotuomarit: Martin Reichelt ja Tomas Kostinek, Tšekki.

Yleisöä: 724.

Suomen parhaana palkittiin Sara Piispa.

Katso ja kuuntele päävalmentaja Lasse Kurrosen mietteet turnauksen päätyttyä:

Jaa artikkeli