Naiset aloittivat jatkoaikavoitolla Sveitsistä

Suomi aloitti naisten neljän maan turnauksen kaatamalla Sveitsin 5-4 Jenna Saarion jatkoaikamaalilla. Suomi ehätti avauserässä jo kolmen maalin johtoon, joka päätösjaksolla suli takaa-ajoasemaksi.

Suomi vei avauserää täysin Sveitsin haparoidessa, ja Veera Kauppi, Hanna Niemelä ja Sanni Nieminen taituroivat taululle kolmen maalin johdon. Vääryys ei olisi ollut neljänkään ero, kun My Kippilän laukaus ylivoimalla erän lopussa räpsäytti verkkoa yläkulmassa mutta jäi tšekkituomareilta näkemättä. Toisessa erässä nosti Isabelle Gerig kotijoukkueen maalillaan ja maalisyötöllään jo lukemiin 2-3. Päätöserässä Sveitsi nousi kahdessa perättäisessä vaihdossa syntyneillä maaleillaan jo johtoon ennen kuin Veera Kauppi kävi kuusi minuuttia ennen loppua kiepauttamassa rystyltä tasoituksen. Tasatilanteessa haettiin voittaja jatkoajalla, ja kolme maalia rakentanut sankari Isabelle Gerig joutui nyt konnan rooliin istuessaan kaksiminuuttista My Kippilän kamppaamisesta. Suomi jauhoi ylivoimalla nopean ratkaisun Jenna Saarion sipaistessa pallon maalin kattoon.

Kuvia ottelusta

Lauantaina Suomi kohtaa Tšekin klo 16 Suomen aikaa.

Sveitsi–Suomi 4-5 ja. (0-3, 2-0, 2-1, 0-1)

1. erä: 4.23 Veera Kauppi (Oona Kauppi) 0-1 yv, 5.47 Hanna Niemelä (Daniela Westerlund) 0-2, 11.41 Sanni Nieminen (Ella Sundström) 0-3.
2. erä: 32.14 Isabelle Gerig (Brigitte Mischler) 1-3, 35.39 Tanja Stella (Gerig) 2-3
3. erä: 43.54 Andrea Gämperli (Gerig) 3-3, 44.59 Mirjam Hintermann (Michelle Wiki) 4-3, 54.02 Veera Kauppi (Meri Mäkinen) 4-4.
Jatkoaika: 65.41 Jenna Saario (Sara Piispa) 4-5 yv.