Näin seuraat lauantain Superfinaalia - Classic puolustaa Hartwall Areenalla tuplamestaruutta

Classicin ja SB-Pron kamppailu naisten SM-kullasta alkaa kello 13.30, miesten finaali käynnistyy kello 16.30.

Miesten ja naisten salibandymestaruudet ratkaistaan nyt kolmannen kerran yksiosaisissa loppuotteluissa. Superfinaalissa Hartwall Arenassa kohtaavat lauantaina 21.4. ensin naisten finaalissa Tampereen Classic ja SB-Pro Nurmijärveltä ja sen jälkeen miesten finaalissa Classic ja Jyväskylän Happee.

Vuosi sitten Classic voitti sekä naisten että miesten mestaruuden. Hopealle jäivät SB-Pro sekä helsinkiläinen EräViikingit.

Classicin ja SB-Pron kamppailu naisten SM-kullasta alkaa kello 13.30, miesten finaali käynnistyy kello 16.30.

Ylen lähetys naisten Superfinaalista alkaa TV2:ssa klo 13.15. Finaalien välissä klo 15.45 esitetään Classicin ja TPS:n liigakohtaamisesta Singaporessa kertova Salibandyn suurlähettiläät, ja klo 16.13 naksahtaa käyntiin suora lähetys miesten Superfinaalista.

Molemmat naisten finalistit kukistivat välierävastustajansa suoraan kolmessa ottelussa; Classic voitti EräViikingit ja SB-Pro Porvoon Salibandyseuran. Classic selvitti miesten välierissä välinsä espoolaisen Westend Indiansin kanssa suoraan 4–0. Miesten toisessa välieräparissa Happee ja Nokian KrP sen sijaan pelasivat kuuden pelin sarjan, joka ratkesi Jyväskylän jäähallissa yli 3200 silmäparin todistaessa katkopelissä isäntien 4–1-voittoa.

Classic on pelannut niin naisten kuin miestenkin Superfinaalissa myös kahdella aiemmalla kerralla. Miesten puolella tamperelaiset hakevatkin jo kolmatta peräkkäistä mestaruutta. Naisissa lappeenrantalainen NST sen sijaan onnistui ensimmäisessä Superfinaalissa keväällä 2016 yllättämään Classicin. Nähtäväksi jää, pystyykö SB-Pro tai Happee – tai jopa molemmat – laittamaan tällä kertaa riittävän paksuja kapuloita manselaisten rattaisiin.

Huippulaadukkaan salibandyviihteen lisäksi tulevan lauantain Superfinaalissa on runsaasti oheistapahtumia. Superfinaali-showta juontaa YLE X:stä ja Punk’d Finlandista tuttu Viki Eerikkilä, ja tapahtumassa on tavattavissa Suomen suosituin tubettaja Roni Back.

Ennen tapahtumaa, kello 10.30 alkaen, Hartwall Arenalla otellaan Säbätaituri-tekniikkakilpailun alkuerissä paikoista Superfinaali-otteluiden erätauoilla kilpailtaviin finaaleihin. Säbätaituriin voivat osallistua kaikki 2003–2008 syntyneet tytöt ja pojat, joilla on ennakkoon hankittu Superfinaali-pääsylippu. Säbätaituri on Suomen suurin junioreiden taitokilpailu. Syöttötaitoa, mailatekniikkaa sekä lyöntikovuutta ja -tarkkuutta testaava skaba järjestetään ensimmäistä kertaa. Ilmoittautumisaika kilpailuun päättyi 16.4.

Superfinaalin lippujen hinnat kaarrekatsomoihin Ticketmasterista etukäteen ostettuina ovat aikuisilta 30 € ja lapsilta 20 €, ovelta 34 €/20 €. Sivukatsomoihin liput maksavat katsomosta riippuen etukäteen ostettuna 49,50 € tai 60 € ja ovelta 55 € tai 65 €. Sivukatsomoihin ei ole myynnissä lastenlippuja. Lasten ikäraja on 4–16 vuotta. Alle 4-vuotiaat pääsevät sylilapsina sisään ilmaiseksi ilman omaa paikkalippua.

Seuraa Superfinaalia myös Salibandyliiton sosiaalisen median kanavilla:

Facebook
Twitter
Instagram
YouTube

34066998851_3fe2acce3c_z.jpg

Teksti: Matti Hannula
Kuvat: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli