Näin Salibandyliigan parhaat maalintekijät sihtaavat laukauksensa

Jari Hankkio, Henri Johansson, Eemeli Salin, Ville Lastikka ja Peter Kotilainen. He miehittävät Salibandyliigan maalipörssin kärjen. Seuraavat laukaisutilastot syventävät heistä jokaisen maalien anatomiaa.

Alkuviikosta Salibandy.fi uutisoi pelaajien laukaisutehokkuuksista ja siitä että Nokian KrP:n Henri Johansson on upottanut huimat 28,81% kaikista laukauksistaan maaliin. Seuraava tilasto syventyy maalipörssin kärkiviisikon maaleihin tarkemmin, mistä maalit on lauottu ja mihin kohtaan maalia ne on tähdätty. Tilasto paljastaa jokaisen pelaajan kohdalta tiettyjä trendejä.

laukaisut_JariHankkio.jpg

Salibandyliigan maalipörssiä 18 osumalla johtavan SPV:n Jari Hankkion maaleista vain yksi on tehty selvästi maalivahdin alueen sisäpuolelta. Laukaukset painottuvat vahvasti kentän keskijakajan oikealle puolelle ja Hankkio on ollut vaarallisimmillaan n. 10 metrin etäisyydellä maalista. Maaleista 11 on suuntautunut maalin vasempaan laitaan ja erityisesti vasemman yläkulman verkko on venynyt kuuden maalin myötä.

laukaisut_HenriJohansson.jpg

Nokian KrP:n maalilinko Henri Johanssonin maalikartta taas näyttää miehen tehot aivan maalin läheisyydessä. Johanssonin 17 maalista 10 on tehty aivan maalin edustalta. Laukaukset jakautuvat suhteellisen tasaisesti maalin vasempaan ja oikeaan laitaan, mutta huomioitavaa selkeiden ylänurkka- ja alanurkkalaukausten vähäisyys. Johansson sijoittaa laukauksiaan ns. polven korkeudelle.

laukaisut_EemeliSalin.jpg

Classicin Eemeli Salin on juhlinut maalia 14 kertaa ja tehojen kaava näyttää selkeältä. Tyypillisin Salinin maali syntyy laukauksella vasemmasta laidasta maalin vasempaan laitaan. Salinin maaleista vain yksi on tehty maalin oikeaan laitaan. Kentällä Salinin askelmerkit täsmävät parhaiten vasemmassa laidassa n. 7-8 metrin etäisyydellä maalista.

laukaisut_VilleLastikka.jpg

Edellisiin verrattuna Steelersin voimapesä Ville Lastikka laukoo maaleja kentällä huomattavasti laajemmalta alueelta. Lastikan 14 maalista viisi on lauottu maalin keskijakajan vasemmalta puolelta ja loput oikealta. Jonkinmoinen keskittymä maalintekopaikoissa Lastikalta löytyy maalivahdin alueen edustalta maalin oikealta puolelta. Laukausten suuntautumisessa maaliin on havaittavissa selkeämpi kaava. Lastikan osumista kymmenkunta on uponnut vasemman ylänurkan lähistölle.

laukaisut_PeterKotilainen.jpg

Happeen Peter Kotilaisen maalit on lauottu maalin vasempaan tai oikeaan laitaan. Kotilainen on onnistunut moninpuolisesti niin läheltä kuin kaukaa maalista, maalien painottuessa kuitenkin aavistuksen kentän keskijakajan vasemmalle puolelle. Kotilaisen 12 maalista kolmannes on tehty maalivahdin alueen sisäpuolelta.

Tilastot koonnut: Jyrki Paajanen
Kuva: Juha Käenmäki
Lisää tuloksia ja tilastoja Salibandyliiton tulospalvelussa

Jaa artikkeli