Myös TPS:n miesten Champions Cup -taival päättyi puolivälieriin

Viimeisenä suomalaisjoukkueena Champions Cupin puolivälierissä mukana ollut miesten Suomen mestari TPS kärsi 4-6-tappion IBF Falunille ja pullahti ulos jatkopeleistä. Näin ollen yhtään suomalaisjoukkuetta ei nähdä Champions Cupin jatkuessa seuraavaksi välieräotteluilla.

TPS lähti 2. puolivälierään 5-12-tappio niskassaan, joten välierävaiheeseen päästäkseen sen olisi pitänyt kairata ensin voitto varsinaisella peliajalla, ja lisäksi voittaa jatkoajalla tai rangaistuslaukauskisassa.

TPS:n kunniaksi on sanottava, että se teki ryhdikkäämmän esityksen kuin ensimmäisessä osaottelussa, vaikka se ei turkulaisten mieltä lämmittänytkään.

Turkulaisten parasta antia olivat kaksi ensimmäistä erää. Ensimmäisen se vei 3-2 ja toinen tasattiin maalein 1-1.

Alku oli TPS:ltä virheiden sävyttämä ja vaikka Falun hallitsi palloa, TPS teki omistaan hyvällä prosentilla. Nuori Lauri Eloluoto kurotti tasoituksen yhden käden rystylyönnillä ja heti perään Peteris Trekse (kuvassa) polki vasenta kaistaa ja lirutti pallon etukulmasta sisään. Tuomas Ojalan maali takasi TPS:lle taukojohdon.

Toiseen erään TPS tuli itseluottamusta kohottaneena ja virheitäkin nähtiin vähemmän. TPS:n tavaramerkiksi viime kevään F-liigafinaaleissa tullut hyvä viisikkopuolustus myös kohentui. Waltteri Vesterisen ylivoimamaalilla TPS pääsi kolmanteen erään 4-3-johdossa ja jatkopaikka vielä aikataulussa.

Viimeinen kaksikymmenminuuttinen alkoi turkulaisten kannalta lohduttomasti. Emil Johansson laukoi heti alkuun tasoituksen joukkueiden pelatessa tasavajaalla. Sitten Emil Lundmark kiskaisi vihaisesti takayläkulmaan. Falun otti kuskin paikan ja puolusti lopun kurinalaisesti. TPS haki voittoa ilman maalivahtia viimeiset viisi minuuttia, mutta ei löytänyt välejä Falunin viisikosta. Malte Lundmark lennätti loppuluvuiksi 4-6 TPS:n tyhjään maaliin.

– Menetettiin liikaa palloja keskialueella ja Falun hyödynsi hyvin avautuneet paikat, myönsi TPS:n maalissa torjunut Olli Kuisma.

Ilman hänen muutamia huippupelastuksia numerot olisivat voineet olla isommatkin Falunille. Ansaitusti Kuisma haki TPS:n parhaan pelaajan palkinnon.

– Oli muutamia hyviä torjuntoja, mutta muutaman lisää olisi vielä tarvinnut ja onnikin pitää ansaita, hän tiivisti pelin jälkeen.

Anssi Koskisen ottelukuviin (IFF Flickr).

Sunnuntai 27.8. TPS–IBF Falun 4-6
Lauantai 19.8. IBF Falun–TPS 12-5

Kuva: Anssi Koskinen