Muut seurasivat Suomen esimerkkiä – viikonlopun EFT-turnaus peruttiin

Sveitsin salibandyliitto on päättänyt kiristyneen koronatilanteen vuoksi peruuttaa kokonaan tulevan viikonlopun EFT-turnauksen, johon oli määrä osallistua Sveitsin, Ruotsin ja Tšekin miesten ja U19-miesten maajoukkueet. Suomi oli jo aikaisemmin ilmoittanut, etteivät joukkueemme tässä tilanteessa osallistu normaalisti lajin neljän kärkimaan kesken pelattavaan turnaukseen.

– Pahoittelemme tapahtuman peruuntumista, mutta tämänhetkisessä tilanteessa sen läpivieminen ei olisi ollut perusteltavissa, Sveitsin liiton toimitusjohtaja Michael Zoss kertoo liiton sivuilla.

Viime aikoina pahentuneen tartuntatilanteen myötä on esimerkiksi Tšekkiin julistettu 30 päivän hätätila, jonka myötä urheilupaikat ovat kiinni ja maan salibandysarjat kahden viikon tauolla. Lentomatka Sveitsiin olisi muodostanut muiden maiden joukkueille kohonneen tartuntariskin, ja mahdollinen paikan päällä saatu tartunta olisi johtanut kymmenen päivän karanteeniin. Lisäksi Ruotsin osalta oli epävarmaa, olisivatko kaikki maajoukkuepelaajat saaneet seuroiltaan luvan lähteä matkaan.

Kuva: Anssi Koskinen

Jaa artikkeli