Mustavalkoista yhteisöllisyyttä – Mikko Rantanen TPS:n taustoille ja kovia vahvistuksia myös kaukaloon

TPS on julkaissut uuden joukkueen F-liigan naisten sarjaan. Tuoreessa ryhmässä on sekä useita uusia kasvoja että tuttuja nimiä.

Jenna Saario palaa TPS-paitaan kahden KAIS Mora IF:ssä vietetyn kauden jälkeen. Liigan runkosarjassa 218 tehopistettä (128+90) 126 ottelussa iskeneen Saarion sopimus on pituudeltaan 2+1 vuotta. TPS saa riveihinsä uusina pelaajina myös Ina Lemisen (SB-Pro), Cira Virran (ErVi), Sini Niinikosken (FBC Loisto), Lisette Blomqvistin (SPV) ja Ida Wibergin (SB-Pro jun.).

TPS:n uunituore päävalmentaja Aki Vilander silmäilee tyytyväisenä tuoretta sopimuspelaajien listaa.

– Muistan, että reilu 2 vuotta sitten Jennan (Saario) kanssa vähän turhautuneena juteltiin, että joskus vielä pärjätään samassa jengissä. Lopulta kaikkien käänteiden jälkeen on hienoa, että päästään tuota tavoitetta kohti työtä tekemään perinteikäs TPS-logo rinnassa.

Joukkueen kapteenin nauhaa kantanut Laura Rantanen uskoo uuden ryhmän iskukykyyn. Töitä tehdään alkavalle kaudelle kovalla innolla.

– Valmennus muuttui täksi kaudeksi lähes kokonaan ja itselle tuttujen Akin ja Larin myötä saadaan kokeneet valmentajat, jotka ovat määrätietoisia, vaativat paljon ja haluavat kehittää joukkueen peliä eteenpäin.

– Lisäksi saatiin kourallinen kovia vahvistuksia ja sitä myötä uskon kilpailullisemman kulttuurin joukkueessa kehittyvän. Näen, että tänä vuonna on koossa kaikkien aikojen TPS-joukkue ja meillä on kaikki mahdollisuudet edetä loppuun asti. Mitään ei kuitenkaan saada ilmaiseksi ja tulevan kesän merkitystä ei voi korostaa liikaa. Jokaisen pelaajan tulee syksyllä olla parhaassa mahdollisessa kunnossa ja se vaatii armotonta työntekoa ja uhrauksia, mutta uskon kaikkien pelaajien olevan siihen valmiita.

NHL-tähti mukaan

TPS:n joukkueen tukijoukoista löytyy urheilukansalle tuttu nimi: Mikko Rantanen. Colorado Avalanchessa hienoa NHL-uraa tekevä ja myös TPS Salibandyä juniorina edustanut Mikko Rantanen lähti tukemaan naisten huippu-urheilua vahvalla TPS-sydämellä.

– Sydämeni on edelleen vahvasti mustavalkoinen ja olen saanut TPS:ltä hyvät eväät uralleni. Nyt minulla on sauma antaa takaisin ja haluan ilomielin sekä ylpeänä kantaa oman korteni kekoon etenkin naisten huippu-urheilun tukemiseksi. Varsinkin koronan jälkeen urheilu ja seurat tarvitsevat meidän kaikkien tukea, jotta pystymme yhdessä antamaan mahdollisuuksia unelmoida ja harrastaa, toteaa Rantanen itse.

TPS:n joukkue voi vielä täydentyä kevään ja alkukesän aikana. Urheilujohtaja Perttu Kytöhonka on äärimmäisen tyytyväinen naisten edustusjoukkueen lähtökohtiin.

– Meillä on valmiina yksi sopimus opiskelupykälällä ja odotamme rauhassa miten sen suhteen käy ennen julkaisua. Lisäksi keskustelut on käynnissä kahden pelaajan kanssa, Kytöhonka valottaa.

Sopimustilanne 11.5. (suluissa kauden 20-21 seura, jos muu kuin TPS)

Maalivahdit:
Noora Vuorela
Lina Hurme
Lisette Blomqvist (SPV)

Kenttäpelaajat:
Cira Virta (ErVi)
Iina Siirilä
Tiina Hoikkala
Sini Vasankari
Ina Leminen (SB-Pro)
Joanna Kaasalainen
Saara Suomela
Vivian Aho
Jenna Saario (KAIS Mora IF)
Noora Rantanen
Aino Järvinen
Milla Nordlund
Sini Niinikoski (FBC Loisto)
Noora Laine
Nella Saarikko
Laura Rantanen
Sofia Leino
Diana Klavan
Karla Kosola
Ida Wiberg (SB-Pro jun.)

Arkistokuva: Anssi Koskinen

Avainsanat

Jaa artikkeli