MM-välierä tänään klo 18 - tässä Suomen viisikot!

TV2:n suora lähetys Bratislavan Ondrej Nepela Arenalta alkaa klo 17.50.

Suomi taistelee tänään Bratislavan MM-turnauksessa finaalipaikasta, kun vastaan asettuu välierässä Sveitsi. Suora lähetys ottelusta alkaa TV2:ssa klo 17.50.

Illan vastustaja Sveitsi on namustellut jokaisessa MM-kisojen voittopelissään kaksinumeroiset voittolukemat, kun Puola kaatui 14-1, Saksa 14-0 ja eilen puolivälierässä Norja 10-1. Niin napsui tosin välillä omiinkin, kun Ruotsi kylvetti sveitsiläisiä lohkon kärkiottelussa 12-3.

Sveitsiläisistä komeilevat kisojen pistepörssin kärkikymmenikössä Michelle Wiki (10+4) ja Seraina Ulber (5+8).
– Fyysinen joukkue. Tänään pitää olla haalarit päällä ja jaksaa painia, Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen mietti välieräpäivän alkajaisiksi.
– Tulevat varmasti rummuttamaan paljon kahdella ketjulla, ovat hyviä vastaiskuissa ja ykkösviisikko pystyy rakentelemaan. Tarkkana pitä olla, mutta luottavainen ja hyvä fiilinki on oman joukkueen suhteen.

Eilen Slovakiaa vastaan Suomi yllätettiin jollei housut kintuissa niin ainakin puolitangossa. Harva odotti, että puolivälierä emäntämaata vastaan etenisi vielä puolimatkassaan tasalukemissa.
– Pelaajat illalla juttelivat, että hyvä, että saatiin jo puolivälierään korkean intensiteetin tunnepeli. Nyt pitäisi jokaisen olla hereillä, eivätkä tempo, meteli ja korkeat panokset tule tänään kenellekään yllätyksenä, Kurronen maalaa.
– Eilen pelin jälkeen vedettiin palautumisen normisetti eli loppuverkka, ruoka tauluun, kylmähoidot ja lyhyt palaveri illalla kun selvisi, että vastaan tulee Sveitsi. Käännettiin vähän ajatuksia tähän peliin, sitten pelaajat nukkumaan ja valmentajat töihin.

Suomen kokoonpano välierään muuttuu eilisestä hiukan, kun Ella Alanko ottaa tutun paikkansa Nina Rantalan ja komeasti maalitilinsä avanneen Eliisa Alangon välissä. Maalissa torjuu Tiltu Siltanen.

Suomen kokoonpano välierässä:

1. Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko, Minna Kallio – Hanna Sipiläinen
2. Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala, Elina Kujala – Laura Manninen
3. Veera Kauppi – Mira Wickman – Oona Kauppi, Mia Karjalainen – My Kippilä

Maalissa torjuu Tiltu Siltanen.

Vaihdossa aloittavat maalivahti Noora Vuorela, puolustajat Silja Eskelinen ja Sanni Nieminen sekä hyökkääjä Jenna Saario.

MM2017_Finland_Slovakia_035.jpg

Valokuvat: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli