MM-turnaus huipentuu Hartwall Arenalla – Suomi ja Tšekki välierässä klo 18.45

Salibandyn miesten MM-kotikisat huipentuvat tänään ja huomenna mitalipeleihin, ja Suomi taistelee klo 18.45 finaalipaikasta Tšekkiä vastaan. Päivän ensimmäinen välierä on klo 15.30 alkava Sveitsi–Ruotsi.

Yle urheilu näyttää päivän molemmat välierät suorina. Lähetys Sveitsin ja Ruotsin ottelusta alkaa Yle Areenassa klo 15.20 ja Suomen välierästä TV2:ssa ja Yle Areenassa klo 18.30.

Helsingin jäähallissa vauhtiin kiihdyttänyt MM-turnaus siirtyy ratkaisupeleihin Hartwall Arenalle, johon on vielä saatavana lippuja. Hanki omasti tästä.

Suomi voitti alkusarjassa Tanskan 7-0, Ruotsi 7-3 ja Latvian 7-2. Keskiviikon puolivälierässä kaatui Slovakia 5-1. Petri Kettusen luotsaama Tšekki puolestaan löi alkulohkossaan Saksan 11-0 ja Norjan 7-3 mutta taipui Sveitsille 2-4. Puolivälierässä Tšekki voitti Latvian 9-1.

Suomi ja Tšekki ovat ennen tätä kohdanneet 51 kertaa, ja Suomella on 42 voittoa. Viidesti on pelattu tasan ja neljästi on Tšekki ollut parempi. Viimeisimmän kohtaamisen 17. lokakuuta Plzenissä vei kuitenkin Tšekki rangaistuslaukauksilla 5-4 noustuaan varsinaisen peliajan lopulla tappiolta tasoihin.

Lue myös:

Vielä ehdit edullisesti finaaliviikonloppuun – liput alkaen 69,50!
Hartwall Arenan sininen matto korkattu – katso tunnelmia Suomen treeneistä
Tietopaketti: Ohjelma, lähetykset, Suomen joukkue, koronainfot ja ennakkojutut – näin seuraat kotikisoja

Kuva: Juha Leskinen

 

Jaa artikkeli