MM-lohkovoitto puhtaalla pelillä - huomenna välierässä vastaan Tshekki

Suomen U19-tytöt päättivät MM-alkulohkonsa kaatamalla Slovakian 6-1.

Suomi voitti lohkonsa puhtaalla pelillä salibandyn U19-tyttöjen MM-turnauksessa kaadettuaan tänään Slovakian 6-1. Huomisessa välierässä klo 14 Suomen aikaa Suomi saa vastaansa toisen lohkon kakkoseksi jääneen Tshekin.

Lohkovoiton jo eilen varmistanut Suomi lähti alkusarjan päätösotteluunsa säästelemään voimiaan ja pelaajia mitalipeleihin. Niinpä rivi turnauksessa tähän saakka eniten urakoineita sekä loukkaantumisia parantelevia seurasi ottelua alusta asti verkkarit yllä. ottelu sujuikin pitkälti Suomen suunnitelmien mukaisesti. Salla Ranta ja Jenna Taivaloja laukoivat avauserässä Suomelle kahden maalin johdon, jonka Slovakia toisessa erässä kavensi ylivoimalla hetkeksi yhteen. Tauolle lähdettiin kuitenkin lukemista 3-1 Elina Hautojärven osuttua erän loppuun, ja päätösjaksolla onnistuivat vielä Anniina Levälampi kahdesti sekä Elli Kylmäluoma.

– Eka ja kolmas erä olivat hyvät ja saatiin oma peli käyntiin, kun toisessa meni vähän heikommin, kaksi maalia laukonut Anniina Levälampi sanoi.
– Teema oli olla tänään pallollinen joukkue ja hakea sitä kautta onnistumiset, kun vastustaja oli ennalta vähän heikompi.

– Olen moneen asiaan tyytyväinen, kiitti päävalmentaja Tiina Röning.
– Tytöt tekevät koko ajan hyvin töitä, ja tänään kirjatut 99 laukausta kertovat ihan hyvästä pallollisesta esityksestä. Kaikki vähän erilaisia pelejä ja mielestäni reagoitiin hyvin. Ollaan pelillisesti ja tuloksellisesti siinä kohdassa, missä tässä kohdin pitääkin, ja meininki joukkueessa on hyvä ja latautunut. Tänään pystyttiin pallollisina vähän latailemaan akkuja ja huilauttamaan pelaajia ja haettiin ilman turhaa poukkoilua se, mitä oli otettavissa.

Suomi – Slovakia 6-1 (2-0, 1-1, 3-0)

1. erä: 12.55 Salla Ranta (Jenna Taivaloja) 1-.0, 16.16 Taivaloja (Milja Rastas) 2-0.
2. erä: 38.23 Michaela Zikavska (Klara Grossova) 2-1 yv, 39.37 Elina Hautojärvi (Iina Latvala) 3-1.
3. erä: 48.52 Anniina Levälampi (Hautojärvi) 4-1, 54.47 Levälampi 5-1, 57.48 Elli Kylmäluoma (Juulianna Sotala) 6-1.

Torjunnat:
Ira Moilanen Suomi 2+4+8=14,
Kristina Hlavata Slovakia 12+10+4=26.

Jäähyt: Suomi 2×2 min, Slovakia 2×2 min.

Erotuomarit: Olle Eliasson ja Thomas Jonsson, Ruotsi.

Yleisöä: 393.

Suomen parhaana palkittiin Jenna Taivaloja.

Jaa artikkeli