MM-lohkot arvottu: Suomi kohtaa Sveitsin, Norjan ja Slovakian

Miesten MM-kisojen lohkot on arvottu tänään Sveitsissä. Suomi pelaa A-lohkossa, jossa muut maat ovat Sveitsi, Norja ja Slovakia.

Yhteensä Sveitsin MM-lopputurnauksessa nähdään 16 maata. Kisaisäntä Sveitsi sai paikan ilman karsintavaihetta, mutta muut osallistujat ratkottiin maanosittaisissa karsintaturnauksissa. Suomi selvitti vastikään oman karsintaturnauksensa Latvian Valmierassa puhtaalla pelillä.

A-lohko: Suomi, Sveitsi, Norja, Slovakia
B-lohko: Ruotsi, Tšekki, Latvia, Saksa
C-lohko: Viro, Kanada, Thaimaa, Singapore
D-lohko: Tanska, Puola, Australia, Filippiinit

Arvontakoreja oli neljä, jotka oli muodostettu rankingin mukaan.  Ykköskorissa olivat rankingin maat 1-4, kakkosessa maat 5-8, kolmosessa 9-12 ja nelosessa 13-16.

Maat jaettiin arvonnassa neljän lohkoon painotetusti. A- ja B-lohkoihin arvottiin kaksi maata ykköskorista ja kaksi maata kakkoskorista. C- ja D-lohkoihin puolestaan kaksi maata kolmos- ja kaksi neloskorista.

Lohkovaiheen jälkeen A- ja B-lohkojen kaksi parasta joukkuetta pääsevät suoraan puolivälieriin. A- ja B-lohkojen kolmoset ja neloset kohtaavat pudotuspelikierroksella C- ja D-lohkojen kaksi parasta. Näiden otteluiden voittajat etenevät puolivälieriin ja häviäjät sijoitusotteluihin.

Otteluohjelma julkaistaan 15. kesäkuuta. MM-turnaus pelataan Zürichissä ja Winterthurissa 5.–13.11. 2022.

Uutinen IFF:n sivuilla.

Katso arvontalähetys

Jaa artikkeli