MM-kisojen vapaaehtoishaku käynnistyy 14.4.2020

Miesten salibandyn MM-kotikisat pelataan joulukuussa Helsingissä. Yhdeksän päivää kestävä suurtapahtuma vaatii onnistuakseen satojen vapaaehtoisten panoksen. Vapaaehtoisten haku käynnistyy heti pääsiäisen jälkeen tiistaina 14.4.2020.

– Vapaaehtoisille löytyy tehtäviä laidasta laitaan. On mahdollisuus hypätä tiiviimmin mukaan esimerkiksi Team Guide -tehtävään ja kulkea yhden joukkueen mukana koko kisojen ajan. Myös asiakaspalvelutehtäviin, kuten lipunmyyntiin, akkreditointiin tai kisatoimistoon haetaan vapaaehtoisia. Koska kyseessä ovat kansainväliset kisat, on monissa tehtävissä vaatimuksena sekä englannin että suomen kielen taito. Vahva kielitaito on etu, mutta joissakin tehtävissä pärjää myös pelkällä suomen kielellä, kertoo MM-kisojen tapahtumakoordinaattori Ella Jyrkinen.

Vapaaehtoisia tarvitaan jonkin verran jo ennen kisoja. Tapahtuman rakennustiimi aloittaa Helsingin Jäähallilla jo muutama päivä ennen h-hetkeä, ja hommia riittää vielä senkin jälkeen, kun finaali on pelattu.

– Järjestämme vapaaehtoisille kaksi yhteistapaamista syksyn aikana. Ensimmäinen näistä on syyskuussa ja toinen lähempänä kisoja. Tapaamisissa tutustutaan omaan tiimiin ja sen vetäjään sekä käydään tarkemmin läpi kisojen aikaisia tehtäviä. Myös hallit tulevat ennen kisojen alkua tutuiksi.

 Vapaaehtoishaku

Vapaaehtoisena toimimisessa ei tarvita aiempaa kokemusta suurista tapahtumista.

– Toivomme, että ihmiset hakisivat rohkeasti mukaan. Positiivisuudella sekä toimeentarttuvalla asenteella hommat onnistuvat kyllä. Tiimien vetäjät ovat sitä varten, että he opastavat tehtäväkohtaisissa asioissa, tiivistää Jyrkinen.

Kymmenen vuotta mukana salibandytapahtumissa

Edelliset miesten MM-kisat järjestettiin Suomessa kymmenen vuotta sitten, 2010. Tuolloin ensimmäistä kertaa vapaaehtoisena oli mukana tamperelainen Juho Laurila. Sittemmin kokemusta salibandytapahtumista on karttunut muun muassa naisten MM-kisoista, Superfinaaleista kaikkien kolmen vuoden ajalta sekä Euro Floorball Tourin tapahtumista.

– Tapahtumista on jäänyt elämääni huikeiden kokemusten lisäksi paljon kavereita, joiden kanssa tulee pidettyä yhteyttä muutenkin. Teimme vapaaehtoistehtävien kautta muodostuneella kaveriporukalla turistireissun Prahan kisoihinkin toissa vuonna, naurahtaa Laurila.

Vapaaehtoistehtävien kautta tapahtumat näyttäytyvät eri näkökulmasta kuin katsojan silmin.

– Vapaaehtoisena olen päässyt kokemaan tapahtumia lähempää ja saanut olla osa isoa kokonaisuutta. Tapahtumien taustalla tapahtuu jatkuvasti paljon asioita, jotta kokonaisuus toimii ja yleisö, joukkueet ja muut vieraat ovat tyytyväisiä. Se on opettavaista ja mielenkiintoista, tiivistää Laurila.

 

MM-kisojen vapaaehtoishaku käynnistyy 14.4.2020 klo 9.00. Tutustu tehtävänkuvauksiin täällä.

Hae vapaaehtoiseksi tai kaukalopartioon (Lomake aukeaa 14.4. klo 9.00) 

Lue myös: Erika Svahnin ja Tommi Palosen kokemuksia vapaaehtoistehtävistä

Jaa artikkeli