MM-karsintaviikko päättyi voittoon Latviasta, vaikka peli loppua kohden hiipuikin

Suomi päätti MM-karsintaviikkonsa Latvian Valmierassa 5–3-finaalivoittoon ryhmän toisen lohkon ykkösestä Latviasta. Molemmat joukkueet olivat toki jo varmistaneet lohkovoitoillaan myös lopputurnauspaikkansa.

Palloa vastustajaa nopeammin siirrellyt Suomi karkasi toisessa erässä jo 4–0-johtoon, ja Latvian kavennuksen jälkeen Suomen parhaana palkittu Joonas Pylsy ampaisi vielä keskikaistaa laukomaan maalivahdin jalkojen välistä iltapäivän toisen osumansa ja Suomen 5–1-johtoon. Sitten Suomi kuitenkin nosti jalkaa kaasulta, ja pelin hajotessa samalla huolimattomaksi Latvia vei kolmannen 15-minuuttisen erän nimiinsä. Krisjanis Tiltins iski pallon riiston jälkeen isännille toisen maalin, ja myllytys kuudella neljää vastaan toi yhden lisää Klavs Jansonsin nostaessa pallon Miro Tuomalan olan yli maalin kattoon. Hyvin painanut Latvia sai palloa vielä kiitettävästi Suomen maalin tuntumaan, mutta kahta maalia pienemmäksi ei ero enää kaventunut.

Suomen pistemiehinä kunnostautuivat Joonas Pylsyn lisäksi tänään Justus Kainulainen (1+1), Ville Lastikka (1+1), Eemeli Salin (1+0), Joonatan Kovanen (0+1), Alpo Laitila (0+1) ja Joona Rantala (0+1).

IFF:n ottelukuviin

Salibandya, Valmiera, Latvia

Miesten MM-karsintaa

Suomi–Latvia 5-3 (2-0, 3-1, 0-2)

1. erä: 0.24 Ville Lastikka (Justus Kainulainen) 1-0, 10.06 Joonas Pylsy (Joona Rantala) 2-0.
2. erä: 18.58 Eemeli Sakun (Alpo Laitila) 3-0 yv, 19.50 Justus Kainulainen (Lastikka) 4-0, 20.48 Daniels Janis Anis (Toms Akmenlauks) 4-1, 26.25 Pylsy (Joonatan Kovanen) 5-1,
3. erä: 32.18 Krisjanis Tiltins (Anis) 5-2, 41.27 Klavs Jansons (Peteris Trekse) 5-3 yv im.