MM-huumaa jatkossakin - Suomi sai miesten MM2020-kisaisännyyden

Salibandyn arvokisojen ketju Suomessa jatkuu tulevina vuosina, kun Suomelle on myönnetty miesten vuoden 2020 MM-kisojen järjestelyt.

Asiasta päätti Kansainvälisen Salibandyliiton (IFF) hallitus Tampereen MM2015-kisojen yhteydessä pitämässään kokouksessa.

– Edellisillä miesten MM-kisoilla on ollut valtava merkitys Suomessa. Ne ovat yhdistäneet salibandyväkeä, tehneet salibandya näkyväksi todellisena huippu-urheiluna – myös muille kuin salibandyn seuraajille. Voittamalla Ruotsin vuoden 2010 kotikisojen finaalissa, maailmanmestaruus kosketti jokaisen suomalaisen urheilun ystävän sydäntä. Viime kisojen taloudellinen tulos oli voitollinen. Odotusarvo tuleville kisoille on saada aikaan jotain vielä hienompaa ja suurempaa, iloitsee Salibandyliiton puheenjohtaja Ismo Haaponiemi.

– Olen hyvin iloinen, että Suomi järjestää MM-kisat 2020. Aiemmat kisat ovat olleet upea kokemus ja menestys koko lajille. Yhteistyö kaupunkien ja Salibandyliiton kanssa on toiminut hienosti ja Suomen kisaorganisaatio on aina ollut huippuluokkaa, toteaa IFF:n puheenjohtaja Tomas Eriksson.

Suomen MM2020-kisakaupunki ja peliareena kerrotaan myöhemmin.

Suomi on järjestänyt miesten MM-kisat kahdesti aiemmin. Vuosina 2002 ja 2010 MM-turnaus huipentui Helsingissä Hartwall Arenalla. Kummallakin kerralla finaaliottelu oli loppuunmyyty.

Salibandyn miesten MM-kisat pelataan joka toinen vuosi. Vuoden päästä MM-titteli ratkaistaan Latviassa, Riikassa ja vuonna 2018 Tshekin pääkaupungissa Prahassa.

Parhaillaan Tampereella käynnissä on naisten salibandyn MM2015-kisat. Suomi kohtaa tänään välierässään Tshekin klo 17:45 ja klo 20:15 alkaen loppuottelupaikasta kamppailevat Ruotsi ja Sveitsi.

MM-turnaus huipentuu huomenna lauantaina Hakametsän jäähallissa. Pronssiottelu alkaa 12:30 ja MM-loppuottelu klo 15:20.

Kuva MM2010-kisoista.

Jaa artikkeli