Mitaliputki jatkuu – Suomen U19 löi MM-pronssiottelussa Sveitsin

Suomi löi pronssiottelussa Sveitsin 4-2 ja palaa myös Halifaxista mitalistina.

Suomen mitaliputki salibandyn nuorten MM-kisoissa venyi, kun Suomi löi Kanadan Halifaxin turnauksen pronssiottelussa Sveitsin 4-2. Maailmanmestaruudesta pelataan kymmenennen kerran, ja Suomella on nyt koossa neljä kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia. Tämän vuoden kultamitalien kohtalon ratkovat tänä yönä Ruotsi ja Tshekki.

Suomen alkulohkon aluksi jo kertaalleen kaatama Sveitsi oli tänäänkin sitkeä vastus. Aapo Mäkelä laukoi Suomen johtoon jo ottelun toisella minuutilla, mutta Sveitsi tuli komealla yhdistelmällä tasoihin. Vastaava toistui toisessa erässä. Erän avanneen keskialoituksen voittanut Kaapo Siekkinen levitti laitaan Joakim Lundille, tämä löysi takatolpalta Tuukka Haudanlammen ja Suomi johti uudelleen kellon käytyä vasta neljä sekuntia. Puolitoista minuuttia myöhemmin oltiin taas tasoissa, kun Sveitsi osui lähivapaalyönnistä.

Voittomaaliksi jäänyt Suomen kolmas osuma syntyi jo toisen erän puolivälin jälkeen, kun Niklas Kuisma voitti pallon keskiviivalla ja syötti Markus Salmelle, joka nopean harhautuksen jälkeen kilautti pallon etuyläkulmaan. Loppunumerot syntyivät näyttävästi hyökkäyksestä kahdella yhtä vastaan päätöserän puolivälissä, kun Joakim Lund syötti vielä poikittain ja Kaapo Siekkinen sivalsi pallon verkkoon. Sveitsi myllytti ottelun viimeiset neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta Suomen puolustus ja maalivahti Oskar Sillanpää peittivät laukauksen toisensa jälkeen.

Salibandya, Halifax, Kanada

U19-poikien MM-turnaus

Pronssiottelu

Sveitsi–Suomi 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

1. erä: 1.33 Aapo Mäkelä (Niklas Kuisma) 0-1, 14.42 Yannis Wyss (Noah Siegenthaler) 1-1.
2. erä: 20.04 Tuukka Haudanlampi (Joakim Lund) 1-2, 21.28 Moritz Markwalder (Lukas Munger) 2-2, 33.03 Markus Salmi (Kuisma) 2-3.
3. erä: 47.16 Kaapo Siekkinen (Lund) 2-4.