Milla Nordlund johti naisten kasvojenpesua – Ruotsi kaatui Porvoossa rankkareilla

Suomen naisten maajoukkue pesi kasvonsa eilisen Ruotsia vastaan koetun ennätystappion jälkeen, kun tänään Porvoossa maailmanmestarit kaatuivat rangaistuslaukauksilla 9-8.

Ruotsi karkasi taas shokkialulla kahden maalin johtoon, ja toisen erän alussa Moa Tschöp ohjasi takatolpalta vieraiden johdoksi jo 5-1. Sitten alkoi kuitenkin Suomen nousu, ja toisessa erässä ero ehti kaveta jo kahteen ennen Ruotsin uutta repäisyä. Päätösjaksolla Milla Nordlund ensin kavensi rangaistuslaukauksesta, sitten tasoitti lukemiksi 7-7 ja vielä laukoi ylivoimalla Suomen ensi kertaa johtoon. Ruotsi tuli viimeisellä minuutilla tasoihin, mutta rangaistuslauskisassa Suomi oli Ella Sundströmin, My Kippilän ja Milla Nordlundin onnistumisilla etevämpi. Kolmesta ruotsalaisesta teki maalin kaksi, mutta viime MM-finaalin jatkoaikasankari Emelie Wibron ei tällä kertaa.

– Tänäänkin eka erä oli tuloksellisesti huono. Alkuun tuli henkilökohtaisia virheitä, joista Ruotsi rankoi kovaa. Toisessa saatiin virheet pois ja homma rupesi toimimaan huomattavasti paremmin. Sitkeän joukkueen merkki, kun ei lannistuttu, vaan noustiin tappelemaan voitosta. Harmi tuo lopun tasoitusosuma, mutta hyvä voitto ja joukkueelle tärkeä informaatio, että ero ei ole sitä mitä eilen tulostaulu näytti, päävalmentaja Lasse Kurronen tiivisti.

Tänään Suomi oli silminnähden pirteämpi kuin eilen.

– Pelaajat tiedostivat eilisen, mutta valmennuksen tehtävä on kertoa missä pitää parantaa. Eilen tehtiin sellaisia virheitä, jotka ei tälle tasolle kuulu. Niitä käytiin videolta läpi ja pelaajat ottivat koppia parannettavista asioista. Toki 18 maalia omiin kahteen otteluun on aika paljon. Puolustamisen tiivistämisessä, hyökkäyspelin tasapainossa ja kääntöpelin poistamisessa riittää vielä töitä.

Veera Kaupin loukkaantuminen toisessa erässä oli paha takaisku, vastaavasti Milla Nordlund otti kiitettävästi viimeistelyvastuuta.

– Veeran ja Saran (Piispa) putoaminen ”tulosyksiköstä” tuo vielä pienen papukaijamerkin kirillemme.
Tänä viikonloppuna meillä oli kaksi ehjää kenttää tähän tempoon, kolmosella oli hiukan vaikeampaa.
Tänään riitti jalkaa suht hyvin ja tuloskin ehkä enemmän mielessä kuin eilen, Kurronen makusteli.

Suomen parhaana palkittiin Milla Nordlund, jolle tänään tuntui onnistuvan kaikki.

– Parannettiin oikeastaan jokaisella osa-alueella pelissä. Puolustus oli tiiviimpää ja tehtiin paikoista paremmalla prosentilla. Tämä oli hyvä kasvojenpesu lauantailta – jäi kyllä todella hyvä fiilis, TPS-hyökkääjä iloitsi koko joukkueen suoritusta.

Ekstrahaastetta Suomelle toi Veera Kaupin nilkan taittuminen toisessa erässä. Pahannäköisestä tilanteesta huolimatta hän palasi vaihtopenkille nilkka teipattuna tukemaan joukkuetta ja aikaa pelin jälkeen riitti vielä faneille ja nimikirjoitusten antoon.

Ottelu alkoi tänään ylimääräisellä seremonialla, kun My Kippilä kukitettiin kotikaupungissaan eilisen 75. naisten maaottelunsa kunniaksi.

Juhani Järvenpään ottelukuviin

Salibandya, Porvoo
Naisten maaottelu

Suomi–Ruotsi 9-8 rl (1-4, 4-3, 3-1, 1-0)

1. erä: 1.18 Vilma de Gysser (Matilda Lindgren) 0-1, 1.30 Moa Andersson (Emelie Wibron) 0-2, 12.27 Oona Kauppi (Sara Piispa) 1-2, 13.23 Wilma Johansson (Moa Gustafsson) 1-3, 19.54 Gustafsson 1-4.
2. erä: 23.12 Moa Tschöp (Maja Vikström) 1-5, 25.38 Piispa (Jenna Saario) 2-5 yv, 33.57 Milla Nordlund (Ella Sundström) 3-5, 34.44 Veera Kauppi (My Kippilä) 4-5, 35.36 Sandra Boric Svärd 4-6, 37.28 Sara Dahlström (Wibron) 4-7, 38.09 Oona Kauppi (Kippilä) 5-7.
3. erä: 45.47 Milla Nordlund 6-7 rl, 49.04 Nordlund (Saario) 7-7, 52.14 Nordlund (Ulla Valtola) 8-7 yv, 59.06 Johansson (Wibron) 8-8.

Torjunnat:
Krista Nieminen Suomi 7+8+6=21,
Jenny Axelsson Ruotsi 4+4+3=11.

Jäähyt: Suomi 2 min Ruotsi 2×2 min.

Erotuomarit: Tom Kirjonen ja Jyrki Sirkka, Suomi.

Yleisöä: 477.

Suomen parhaana palkittiin Milla Nordlund.

Jaa artikkeli