Miksi Sporttiturva? Tässä 10 syytä hoitaa vakuutus kuntoon pelikentälle

Pohjola Vakuutuksen Sporttiturva on Suomen luotetuin urheiluvakuutus. Yli 80 lajiliittoa ja 400 000 eri lajin harrastajaa ovat Sporttiturvan vakuutuksen piirissä. Kokosimme salibandyn harrastajille parhaat vinkit siitä, miksi Sporttiturva on oikea valinta jokaiselle urheilijalle.

1. Hoitokuluja korvataan 15 000 euroon asti

Sporttiturvassa vahinkoa kohden korvattava tutkimus- ja hoitokulujen yläraja on 15 000 euroa. Summa on mitoitettu siten, että se riittää myös leikkaushoitoa ja kuvantamista vaativien vammojen hoitoon.

2. Vamman syntyminen ei edellytä ulkoista tekijää

Tämä palvelee erityisesti salibandyn harrastajia. Nopeista suunnanmuutoksista johtuvat vammat tai lihasrepeämät eivät vaadi syntyäkseen ulkoisia tekijöitä, vaan voivat syntyä esimerkiksi alkulämmittelyn aikana. Nämä vammat eivät täytä tapaturman perinteistä määritelmää, mutta Sporttiturva korvaa myös näiden vammojen tutkimus- ja hoitokulut.

3. Alle 12-vuotiailla Sporttiturva on voimassa kaikissa lajeissa – omavastuu 0 euroa

Jos harrastuksia on perheen junioreilla paljon, käy yksi Sporttiturva-vakuutus lajista riippumatta tapaturmien ja vammojen hoidossa. Alle 12-vuotiailla omavastuu on nolla euroa. Yli 12-vuotiailla omavastuu on 100 euroa yhden vahinkotapahtuman tutkimus- ja hoitokustannuksista. Salibandy ja liikunnan ilo kuuluu kaikille ikään katsomatta!

4. Ei yläikärajaa

Sporttiturva on myös liikkuvien aikuisten ja senioriurheilijoiden vakuutus, sillä yläikärajaa ei ole.

5. Myös akillesjännevammoja korvataan

Terveen akillesjänteen repeäminen tai katkeaminen on erittäin harvinaista, ja taustalta löytyy usein vuosien saatossa kehittynyt rappeuma tai muu altistava tekijä. Sporttiturvassa akillesjännevammojen tutkimus ja hoito korvataan useimpia muita vakuutuksia kattavammin.

6. Magneettitutkimukset ja leikkaustoimenpiteet korvataan, samoin ortopediset tuet ja sidokset

Toisinaan vammat vaativat magneettikuvauksen tai leikkaustoimenpiteitä, jotta ne saadaan hoidettua. Sporttiturvassa nämäkin toimenpiteet korvataan, eikä vamman aiheutumisen tarvitse johtua ulkoisesta tekijästä.

7. Fysioterapiahoitoa korvataan myös silloin, kun sitä annetaan leikkaushoidon sijasta polvi- ja olkapäävammoissa

Olkapää- ja polvivammojen hoito ei vaadi aina leikkaushoitoa, ja joskus fysioterapia voi olla leikkausta parempi hoitovaihtoehto. Näissä tapauksissa Sporttiturva korvaa myös fysioterapiasta aiheutuneet kulut. Myös leikkaushoidon jälkeen tarvittava fysioterapia kuuluu korvausten piiriin.

8. Rasitusmurtuman tai sen esiasteen hoito korvataan

Kova pitkäkestoinen kuormitus peleissä ja harjoituksissa voi etenkin nuorilla aiheuttaa rasitusmurtumia. Sporttiturva tulee apuun myös niiden tutkimuksessa ja hoidossa, silloin kun rasitusmurtuma tai sen esiaste todetaan äkillisen tapahtuman yhteydessä.

9. Hammasvaivoissa ei enimmäiskorvausaikaa

Aiemmin hampaisiin kohdistuvat vahingot tuli hoitaa kuntoon kolmen vuoden sisään tapaturmahetkestä. Aikaraja on poistettu, ja hammasvaivat voi hoitaa kerralla kuntoon vasta harrastus- ja urheilu-uran päättymisen jälkeen niin haluttaessa.

10. Laaja lääkäriverkosto ja Terveysmestari urheilijan tukena

Loukkaantumisen hetkellä tukenasi on Pohjola Terveysmestari. Terveysmestari on kokenut terveydenhuollon asiantuntija, joka neuvoo henkilökohtaisesti ja ohjaa sinut oikeanlaisen hoidon piiriin etälääkärille tai lääkärikumppanimme vastaanotolle. Laajan lääkärikumppaniverkostomme avulla varmistamme nopean ja laadukkaan hoidon, jotta paluu pelikentälle tapahtuu mahdollisimman nopeasti.

Lisätietoa Sporttiturvasta:

Loukkasin itseni harjoituksissa tai kilpailuissa – miten toimin?

Tutustu Sporttiturvaan

Tutustu Pohjola Terveysmestariin

Jaa artikkeli