Mikko Kohonen teki salibandyhistoriaa – tuhat tehopistettä täyteen kotimaan pääsarjassa

Mikko Kohosesta tuli tänään ensimmäinen 1000 tehopistettä Salibandyliigassa saavuttanut pelaaja, kun mukaan lasketaan pisteet runkosarjassa ja pudotuspeleissä.

Turun uudessa palloiluhallissa videotaulun kello pysähtyy aikaan 15.02 vierasjoukkueen maalin merkiksi. SPV:n maalintekijäksi merkataan Jose Kivipelto, mutta suuremman huomion saa maalinsyöttäjä.

Syöttäjäksi kuulutetaan Peliveljien Mikko Kohonen, joka tehopisteen myötä rikkoo ensimmäisenä pelaajana Salibandyliigassa tuhannen tehopisteen rajan. Nyt miehellä on koossa runkosarjassa 833 tehopistettä ja pudotuspeleissä 168 tehopistettä. Ottelun ensimmäinen erä keskeytettiin Kohoselle pidetyn juhlallisen kukitustilaisuuden vuoksi.

– Olihan se hienoa. Vieraskentällä yleisö nousee seisaaltaan taputtamaan niin kyllä se herkäksi vetää, ottelussa 0+2 tehopisteet tehnyt Kohonen kertasi pelin jälkeen tilannetta.
– Hieno ele, hieno yleisö ja mahtava halli, hän jatkoi.
 
Kokeneen pelimiehen mielessä rajapyykki ei juurikaan ottelun alla pyörinyt.
– Ei pätkääkään. Ei niitä oikeastaan enää seuraa. Joskus tuli seurattua 200. ja 300. pistettä ja niitä sitten tuli nuorempana jännitettyä.
 
Kevään tosipelejä kohti Kohonen suuntaa luottavaisin mielin.  
– Mies on hyvässä kunnossa. Fiilis on oikeastaan todella hyvä. Pari kevättä on ollut vaikeampaa, mutta nyt olen löytänyt polvelle hyvän treenin ja kaikki on ok, Kohonen totesi.

Tuhat tehopistettä


Teksti: Antti-Jussi Korhonen
Kuvat: Anssi Koskinen

Synnyin, söin kerran kaurapuuroa ja sitten urheilijan sivupolun myötä minusta tuli salibandypelaaja. Pelasin alku-urani Happeessa ja olin lähdössä ulkomaille pelaamaan ja löysin itselleni uuden kodin Seinäjoen Peliveljistä. Jotain alkukantaista ja luonnollista minulle tapahtuu, kun vihelletään pilliin ja valkoinen reikäpallo alkaa pyöriä. Nautin pelaamisesta.

– Mikko Kohonen SPV:n sivujen pelaajakortissa.Jaa artikkeli