Mikael Lax Sveitsistä Haukkojen valmennuspäälliköksi

Salibandyliigassa 323 ja miesten maajoukkueessa 45 ottelua pelannut Mikael Lax on SC Hawksin uusi valmennuspäällikkö.

Mikael Lax on valittu Hawksin valmennuspäälliköksi. Hän aloittaa tehtävässä maaliskuun lopulla, jolloin hän palaa Suomeen Sveitsistä, jossa pelaa tällä hetkellä salibandya ammatikseen.

Mittavan pelaajauran jäljiltä palkintokaapista löytyvät muun muassa MM-hopea, niin miesten kuin U19-maajoukkueenkin kanssa, sekä kaksi Suomen mestaruutta ja kaksi SM-pronssia. Suomen pääsarjoissa hän on pelannut yhteensä 323 ottelua tehoilla 125 + 140 = 265. Miesten maaotteluita hänellä on tilillään 45.

HawksMikaelLax.pngPitkän ja menestyksekkään pelaajauran lisäksi kokemusta Laxille on vuosien varrella kertynyt erilaisista valmennus- ja organisaatiotehtävistä. Hänellä on myös monipuolinen koulutus ja urheilutausta eri lajien parista. Hän on toiminut muun muassa liikunnanopettajana sekä laji- ja fysiikkavalmentajana Mäkelänrinteen urheilulukiossa. Lisäksi hän on valmentanut useita juniorijoukkueita eri seuroissa.

– Olen päässyt tutustumaan hyvin moneen seuraorganisaatioon ja nähnyt, missä erilaiset asiat toimivat ja missä ei. Koen että minulla on paljon annettavaa ja tuoreita näkökulmia, niin seuratason asioiden, kuin valmennuksenkin kehittämiseen. Uudessa työssäni valmennuspäällikkönä haluan jakaa kaikkia niitä oppeja, joita olen vuosien varrella ammentanut loistavilta valmentajilta ja parhailta salibandypelaajilta. Odotan innolla tulevaa.

Hawksin toiminnanjohtaja Laura Luotola toivottaa Laxin lämpimästi tervetulleeksi seuraan.

– Mikaelin kokemus ja osaaminen yhdistettynä hänen positiivisuuteensa ja innokkuuteensa antavat erittäin hyvät lähtökohdat tulevaan.
Haukat kasvaa ja kehittyy, minkä vuoksi tarvitsemme yhteisöömme lisää toimintaamme ja arvoihimme sopivia ihmisiä, jollaisesta Mikael on erinomainen esimerkki.

SC Hawksin tiedotteesta
Kuvat: Juhani Järvenpää ja SC Hawks

Jaa artikkeli