Mikael Järvi jää pois miesten maajoukkueen valmennuksesta

Miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimiin kevätkaudella kuulunut ollut salibandysuuruus Mikael Järvi jättää tehtävänsä ajankäytöllisten syiden vuoksi.

– Asiaan ei liity sen suurempaa dramatiikkaa. ”Mikke” (Järvi) viestitti miesten maajoukkueen suuntaan taannoin ajan jakamisen liigavalmennuksen ja siviilitöiden välillä alkaa sen verran haastavaksi, että miesten maajoukkueen valmennustiimissä mukana toimimisesta on järkevintä luopua, kertoo Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

Kymmenen Suomen mestaruutta ja kaksi MM-kultaa saavuttanut Mikael Järvi liittyi päävalmentaja Petteri Nykyn johtamaan miesten maajoukkueen valmentajaryhmään viime keväänä. Jo tuolloin sopimus oli mallia toistaiseksi, sillä Järvi halusi pitää porttia auki liigauran mahdolliselle jatkolle.

Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Järvi ilmoitti elokuun alussa lopettavansa pelaajauran ylimmällä sarjatasolla ja liittyvänsä EräViikinkien liigamiesten valmennusryhmään tälle kaudelle.

– ”Miken” jättäytyminen pois maajoukkueen valmennuksesta on käsitelty Järven kanssa hyvässä hengessä ja arvostan hänen ratkaisua suuresti. Elämässä tulee eteen valintatilanteita, jolloin pitää puntaroida mikä on järkevintä. Tiedossa oli koko ajan, että hän on vedenjakajatilanteessa pohtiessaan pelaajauransa jatkoa ja sen jälkeistä aikaa, toteaa Rantala.

– Näen Järven erittäin potentiaalisena maajoukkuevalmentajana tulevaisuudessa. Hänellä on valtava kokemuspohja voittamisesta, salibandyn eri osa-alueilta pelinä ja pelaajien johtamisesta toimittuaan kapteenina niin seura- kuin maajoukkueessa vuosikaudet, toteaa huippu-urheilujohtaja päättää.  

Järvi ehti olla miesten maajoukkuevalmennuksen mukana viime huhtikuussa Turussa pelatussa EuroFloorball Tour -tapahtumassa.

Mikael Järven tilalle miesten maajoukkueeseen ei olla hakemassa korvaavaa valmentajaa.

Kuva: Anssi Koskinen / EFT 2017.

Jaa artikkeli