Mika Kohosesta tekeillä kirja – Oskari Saari kirjailijana

Mika Kohonen, 43, on päättänyt lopettaa upean peliuransa. Mediat kertoivat perjantaina laajalta kaikkien aikojen parhaan salibandynpelaajan pelien päättymisestä.

Juhlahumun seassa kulki myös huhu, että Mika Kohosesta on tekeillä kirja.

Mika Kohonen, pitääkö tieto kirjasta paikkansa?
– Pitää. Monia vuosia on tullut kyselyitä sekä Ruotsista että Suomesta kirjan perään. Aiemmin, 6-7 vuotta sitten, tuntui siltä, ettei se ehkä ole hyvä idea, mutta viime aikoina olen kääntynyt sen puoleen, että kirjan voisi tehdä, Kohonen vastaa ja jatkaa:

– Toivon tietenkin, että ihmisiä kiinnostaisi sellainen kirja. Se olisi myös minulle varmasti terapeuttinen kokemus käydä asiat läpi ja laittaa kansien väliin.

Kieltämättä luulisi, että kirja Kohosesta kiinnostaa. Neljä miesten MM-kultaa, viisi valintaa maailman parhaaksi salibandypelaajaksi, yhdettoista miesten MM-kisat ja viisi valintaa MM-tähdistökentälliseen. Päälle neljä Ruotsin mestaruutta, kaksi Champions Cupin ykkössijaa ja niin edelleen.

Vuosien varrelle mahtuu mahtavaa menestystä, nousuja ja laskuja. Loukkaantumiset ja masennuskin jättivät jälkensä, joten Kohosella  riittää tarinoita kerrottavaksi.

Oskari Saari on median monitoimimies. Hän toimii tällä hetkellä myös miesten salibandymaajoukkueen joukkueenjohtajana. Kuva: Anssi Koskinen

Kohonen kertoo, että kirjasta on sovittu Oskari Saaren kanssa. Tarkempi aikataulu on vielä auki.

– Mika on paitsi kaikkien aikojen salibandypelaaja, myös ihmisenä sellainen, että on kunnia saada kirjoittaa hänestä kirja. Hänen tarinassaan on paljon sellaista, mikä puhuttelee varmuudella niin sanotusti yli lajirajojen ja myös sellaisia lukijoita, jotka eivät ehkä ole erityisen kiinnostuneita edes urheilusta. Toisin sanoen juuri sellainen henkilö, joka kiinnostaa itseäni kirjoittajana, Oskari Saari kommentoi.

Salibandytuomarinakin mittavan ja kansainvälisen uran tehnyt Saari on kirjoittanut neljä kirjaa, joista kolme on salibandyaiheisia. Viimeisimpänä teoksena on Petteri Nykystä kertova Menestyksen tie.

Teksti: Jussi Ojala

Jaa artikkeli