Mika Kohonen tuo ainutlaatuisen kokemuksensa miesten maajoukkueen tueksi

Maailman kaikkien aikojen paras ykköspelaaja Mika Kohonen toimii joulukuun kotikisoihin valmistautuvan miesten salibandymaajoukkueen valmennustiimissä ainakin tämän vuoden loppuun saakka.

Peliuransa päättymisestä viime talvena ilmoittanut Mika Kohonen on auttanut maajoukkueen valmennusta jo kesästä saakka, ja Salibandyliiton hallitus vahvisti hänen sopimuksensa yksityiskohdat tämän viikon kokouksessaan.

– Olen mahtavalla mielellä mukana, Mika Kohonen itse vakuuttaa.
– On aina ollut kunnia asia olla mukana edustamassa Suomea, ja nyt saan upean tilaisuuden olla mukana auttamassa joukkuetta ja yksittäisiä pelaajia. Tarkempi roolini muodostuu tietysti sen mukaan, mitä päävalmentaja ja tiimi päättävät, mutta varmasti pystyn tuomaan joukkueen käyttöön kokemukseni pitkältä ajalta erikoistilanteista ja erilaisista tilanteista ja toimimaan samalla linkkinä valmennuksen ja pelaajien välillä.

”Mihu” on toiminut jo tovin Ruotsin liigan Storvreta IBK:n valmennuksessa, ja halua kehittyä sillä puolella riittää edelleen.
– Koko maajoukkueen valmennustiimi ja joukkueenjohto ovat maailman kovinta eliittiä, ja mahdollisuus olla osana sitä prosessia on minulle sellaista valmentamisen yliopistoa, jota ei muualta löydy. Totta kai kuitenkin tärkeintä tässä on se, että minusta on hyötyä joukkueelle eikä se, että koetettaisiin keksiä miehelle joku virka.

Kohosen tasoiselle tekijälle on ehtinyt tulla myös Ruotsin liiton puolelta tarjouksia, ja suhtautuminen niihin on nöyrän arvostava.
– Ja onhan vaikka jalkapallon ja jääkiekon puolella nähty vierasmaalaisia valmentajia kun kansallisuus ei sido samalla tavalla kuin pelaajia. Mutta hieno asia kuitenkin saada olla mukana Suomen joukkueessa, se on minulle isoin mahdollinen kunnia kuten oli pelaajanakin.

– Kun tuon tason kaveri on mahdollista saada mukaan niin totta kai halutaan, maajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky tiivisti asetelman jo kesällä.
– Mihulla on tiukoista paikoista, erilaisista tilanteista ja voittamisesta semmoinen määrä kokemusta ettei kellään, ja varmasti hän pystyy jakamaan sitä kokemusta eteenpäin pelaajille.

– Puhutaan maailman aikanaan parhaasta pelaajasta, joka on suuntautunut valmennukseen jo muutaman vuoden, ja nykypelaajien kunnioitus häntä kohtaan on tosi iso, maajoukkueiden general manager Jari Oksanen kuvailee tiimin uusinta jäsentä.
– Hänen roolinsa tulee olemaan sellainen pelaajia ohjaava valmentaja ja varmasti hän tuo sitä kokemusta, mitä on pelata MM-kisoissa ja huippupaikoissa. Hän on edelleen lähellä pelaajia ja pystyy tilanteen mukaan tukemaan pelaajien keskittymistä ja rauhoittumista olennaiseen. Jo nyt on nähty, että Mihu on todella heittäytynyt tehtäväänsä ja panostaa siihen todella paljon.

Pääkuva: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli