Miisa Turusen maalitili auki – U19-naisten alkusarja päättyi 10–0-voittoon Saksasta

Suomi päätti U19-naisten MM-alkusarja Puolan Katowicessa 10–0-voittoon Saksasta. Suomi saa huomisessa välierässä klo 17 vastaansa toisen alkulohkon voittajan Ruotsin.

Ennalta heikompaa Saksaa vastaan Suomi teki pelin selväksi heti kymmenessä minuutissa, kun Eerika Koski, Emma Parta, Olivia Pietilä kahdesti, Miisa Turunen ja Cira Virta takoivat taululle 6–0-johtonumerot. Kotimaan F-liigassa maaliverkkoja tuhonneelle 2005 syntyneelle Miisa Turuselle osuma oli MM-turnauksen ensimmäinen. Hänet palkittiin tänään Suomen parhaana.

Suomen maalissa Aino-Kaisa Lyttinen koski palloon ensimmäisen kerran toisen erän lopussa, ja torjuntoja hänelle kirjattiin kaikkiaan kaksi.

– Kaksi ihan kelpo suoritusta ja Sveitsiä vastaan puolet pelistä hyvää ja puolet heikkoa, päävalmentaja Jani Lipsanen veti yhteen alkusarjaa.
– Nyt sitten kaiken järjen mukaan huomenna vastassa Ruotsi ja tämä ilta aikaa paketoida joukkueen kanssa alkusarja ja katsoa, mitkä ovat meidän keinot kaataa huomenna Ruotsi.

Vuosi sitten Suomi löi Ruotsin Uppsalan MM-finaalissa Suvi Hämäläisen jatkoaikamaalilla, mutta sen jälkeen käydyissä kohtaamisissa sinikeltaiset ovat olleet edellä.
– Luulen, että huomenna korostuu tietynlainen kamppailupelaaminen ja fyysisyys, ja siihen pitää pystyä vastaamaan. Ruotsi tarjoaa siinä kovan haasteen, ja ollaan aiemmissa kohtaamisissa hetkittäin vähän jääty sinne heidän paineen alle. Ne tilanteet pitää käyttää paremmin hyödyksi niin, että ne avaavat meille hyökkäyksen paikkoja, Jani Lipsanen mietti.
– Pallollisen pelin vastuu korostuu myös, Ruotsi kääntää peliä hyvin, ja meidän pitää katsoa, missä niitä paikkoja annetaan ja miten käännöt puolustetaan. On yritetty Eerikkilästä asti löytää siihen keinoja, ja huomenna on sitten hetki ulosmitata, mitä on opittu.

Salibandya, Katowice, Puola

U19-naisten MM-turnaus, alkusarjan päätöskierros

Saksa–Suomi 0-10 (0-6, 0-2, 0-2)

1. erä: 0.50 Eerika Koski (Emilia Pietilä) 0-1, 2.15 Emma Parta (Cira Virta) 0-2, 5.48 Olivia Pietilä (Koski) 0-3, 6.44 Miisa Turunen (Pipsa Eko) 0-4, 8.40 Pietilä (Nea Nupponen) 0-5, 9.30 Virta (Suvi Hämäläinen) 0-6.
2. erä: 22.27 Eko (Sandra Fredman) 0-7, 34.26 Nupponen (Veera Mertanen) 0-8.
3. erä: 48.33 Hämäläinen (Veera Kuosmanen) 0-9, 57.198 Eko (Turunen) 0-10.

Torjunnat:
Mieke Flathmann Saksa 7+7+7=21,
Aino-Kaisa Lyttinen 0+1+1=2.

Jäähyt: Saksa 0 min, Suomi 0 min.

Erotuomarit: Christian Friemel ja Erik Hasselberg, Sveitsi.

Yleisöä: 170.

Suomen parhaana palkittiin Miisa Turunen.

Kuvat: IFF / Karolina Sommer

Jaa artikkeli