Miisa Turunen liekehti Ruotsia vastaan – Salibandynaisille EFT-voitto

Suomen naisten maajoukkue kukisti Ruotsin Turun EFT-turnauksen päätösottelussa rangaistulaukauskisan jälkeen 5-4 ja vei samalla turnauksen nimiinsä. Seuraavan kerran kärkimaat nähdään Singaporessa joulukuun alussa MM-areenalla.    

Rakkaat kiistakumppanit tarjosivat Turun EFT-turnauksen päätteeksi viihdyttävän kamppailun, jossa nähtiin jo esimakua tulevasta MM-turnauksesta. Fyysisyyttä ja tunnetta ei puuttunut.

Suomen tulivoimasta vastasi jälleen ykköskenttä, jonka kaikki hyökkääjät pääsivät maalien makuun. Ahnein oli nuori Miisa Turunen, joka oli mukana kaikissa Suomen neljässä maalissa varsinaisella peliajalla merkkauttaen lukemat 2+2. Veera Kauppi saalisti 1+1 ja Oona Kauppi onnistui kertaalleen.

Suomi siirtyi ottelussa ensimmäisen kerran johtoon kolmannessa erässä päästyään ylivoimalle, kun Sofia Leinoa estettiin. Siinä nähtiin dramatiikkaa, kun Ruotsin pelaaja pelasi korkealla mailalla Miisa Turusen laukoman pallon, joka olisi saattanut mennä maaliin.

Seurauksena rangaistuslaukaus Suomelle, josta Turunen ei onnistunut. Ylivoiman jatkuessa Turunen antoi oivaltavan syötön takatolpalle, josta Oona Kauppi löi 4-3-osuman. Ruotsi punnersi vielä tasoihin ilman maalivahtia, mutta rangaistuslaukauskisa Veera Kauppi ja Jenna Saario sinetöivät Suomelle voiton, maalivahti Noora Vuorelaa unohtamatta.

– Tänään oli hyvä taistelu. Ensimmäinen erä oli meiltä paras, vaikka oltiin häviöllä. Ruotsi sai siihen pari pomppumaalia. Karvauksen kanssa oltiin aika ajoin vaikeuksissa, mutta riittävästi tultiin alta pois. Loppu oli jälleen kerran taistelua, mutta rankuissa oltiin selvästi parempia, kertoo päävalmentaja Lasse Kurronen.

Entä viikonlopun anti kokonaisuudessaan?
– Kolme peliä ja kolme voittoa. Paljon tuli tärkeää informaatiota niin omasta joukkueesta kuin vastustajista. Saatiin jopa Ruotsin lopussa käyttämä ”kuusivitonen” nauhalle.

Miten MM-kisajoukkueen valinta etenee?
– Nyt vetäydytään ensin koko joukkueen kanssa neukkariin ja annetaan pelaajille valmistautumisohjeet. Valmennus jää ensi yöksi tänne Turkuun pohtimaan viimeisiä pelaajavalintoja. Tulee olemaan tuskaisa ja vaikea prosessi, mutta aamulla pitäisi olla lista valmiina.

MM-kisajoukkue julkistetaan tuonnempana mediatilaisuudessa. Singaporen MM-kisat pelataan 2.-10. joulukuuta.

EFT-turnauksen loppujärjestys:
1. Suomi 8 pistettä
2. Ruotsi 7 p.
3. Sveitsi 3 p.
4. Tshekki 0 p.

Ottelukuvia täällä.

Euro Floorball Tour, Turku 22.10.2023
Suomi – Ruotsi 5-4 rl. (1-2, 2-1, 1-1,1-0)
1. erä: 7.52 Sofia Joelsson (Jonna Stenvall) 0-1, 8.41 Ellen Rasmussen (Nellie Öhgren) 0-2, 18.33 Miisa Turunen (Daniela Westerlund) 1-2.
2. erä: 20.58 Wilma Johansson (Ellen Bäckstedt) 1-3, 22.29 Turunen (Veera Kauppi) 2-3, 32.28 V. Kauppi (Turunen) 3-3.
3. erä: 52.43 Oona Kauppi (Turunen) 4-3 yv, 58.17 Johansson (Joelsson) 4-4 im.

Suomi voitti rangaistuslaukauskisan kahdella onnistuneella suorituksella.

Torjunnat: Noora Vuorela, Suomi 5+13+6=24, Matilda Östlund Visen, Ruotsi 4+5+6=15

Jäähyt: Suomi 0 min., Ruotsi 1×2 min.
Suomen parhaana palkittiin Miisa Turunen
Erotuomarit: Christian Crivelli ja Davide Rampoldi, Sveitsi

Kuva: Ainesmedia

Jaa artikkeli