Miesten MM-kisojen järjestämisestä lopullinen päätös syyskuun lopussa

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallitus päätti määräajan miesten MM-turnauksen järjestämisestä päättämiselle syyskuun loppuun.

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallitus keskusteli Teams -kokouksessaan toukokuun 22. ja 23. päivinä koronapandemian vaikutuksista tuleviin kansainvälisiin salibandytapahtumiin. Suomen MM-kisojen osalta määräaika päätökselle kisojen järjestämisestä asetettiin syyskuun loppuun.

IFF:n hallituksen mukaan on tärkeää, että IFF:n alaiset tapahtumat ja turnaukset, myös MM-kisat, pelattaisiin niiden perumisen tai siirtämisen sijaan, esimerkiksi pienemmällä joukkuemäärällä. Perusteena ovat taloudelliset syyt sekä järjestävälle taholle että IFF:lle, kertoo kansainvälisen liiton pääsihteeri John Liljelund IFF:n tiedotteessa. Neuvottelut Suomen Salibandyliiton ja IFF:n välillä ovat käynnistyneet alkuperäisestä poikkeavien kisajärjestelyjen vuoksi.
Päätös kisojen pelaamisesta ja toteutustavasta tehdään syyskuun loppuun mennessä.

– Kisajärjestelyt etenevät toistaiseksi normaalisti, ja valmistaudumme tällä hetkellä siihen, että pelaamme 16 joukkueen voimin, tapahtumajohtaja Hanne Pirkola kertoo.
– Valmisteluja tehdään myös sen varalta, että kisat pelataan alkuperäisestä suunnitelmasta poikkeavalla tavalla. Seuraamme Suomen hallituksen ja viranomaisten ohjeistuksia tarkasti, ja reagoimme sen mukaan. Vuoropuhelu IFF:n kanssa on aktiivista, ja etsimme yhdessä parhaan keinon toteuttaa miesten MM-kisat.

Miesten MM-kisat pelataan joulukuun 4.-12. päivä Helsingissä. Kisoihin osallistuu 16 maata, jotka karsivat kisapaikastaan alkuvuonna pelatuissa karsinnoissa. Aasian karsintaturnaus jäi pelaamatta koronaviruksen vuoksi. Aasia-Oseanian alueelta mukaan tulevat joukkueet valittiin mukaan virallisen IFF:n rankingin perusteella. Kisojen lohkoarvonta pidettiin Helsingissä 11.3., juuri ennen koronaviruksen rajoitusten alkamista.

U19-tyttöjen MM-kisojen kohtalo ratkeaa kesäkuussa

Toukokuulta syyskuulle siirrettyjen U19-tyttöjen MM-kisojen osalta päätöspäivämäärä asetettiin kesäkuun puoliväliin, jolloin IFF:n hallitus kokoontuu arvioimaan Uppsalassa järjestettävän turnauksen kohtaloa.

Opiskelija-MM peruttu ja World Games siirretty vuodella

Vielä vuodelle 2020 kaavaillut Euro Floorball Cup sekä EuroFloorball Challenge on peruttu samoin kuin opiskelijoiden MM-kisat. Birminghamissa Yhdysvalloissa järjestettävä World Games -tapahtuma on siirretty ensi vuodelta vuodelle 2022.

Seurajoukkueiden Champions Cup 9. – 10. tammikuuta 2021 Sveitsin Winterthurissa on edelleen suunnitellusti ohjelmassa.

Lue lisää IFF:n sivuilta

Jaa artikkeli