Miesten maajoukkueleiri peruuntuu

Miesten salibandymaajoukkueen päävalmentaja Petteri Nykky on päättänyt, että joukkueelle 15. – 18. lokakuuta pidettäväksi suunniteltua leiriä ei järjestetä. Syynä on halu turvata F-liigan mahdollisimman häiriötön jatkuminen kriittisessä koronatilanteessa. Suunnitellussa suuressa leiriryhmässä on paljon F-liigan pelaajia, jolloin heidän kokoontumisensa yhteen paikkaan olisi kasvattanut riskejä.

Suomi oli jo aikaisemmin peruuntunut osallistumisensa Sveitsin St. Gallenissa 16. – 18.10. pelattavaan EFT-turnaukseen, jossa Ruotsi, Tshekki ja Sveitsi pelaavat ja jota leirin oli tarkoitus korvata.
– Annamme tässä tietysti vähän tasoitusta pääkilpailijoille, jotka pelaavat samaan aikaan kovia keskinäisiä otteluita, mutta tässä kohdin on tärkeintä ajatella F-liigan jatkumista, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantalakin linjaa.

Sama tilanne suhteessa kilpailijoihin on Suomen U19-miesten maajoukkueella, jonka samalle viikonlopulle suunnitellun leirin järjestämistä vielä mietitään. Myös U19-miesten osallistuminen Sveitsin EFT-turnaukseen peruttiin. Suomen seuraava MM-ikäluokka eli 2002 ja 2003 syntyneet pelaajat ei ole vielä ehtinyt kerätä paljoakaan yhteistä kansainvälistä kokemusta.

Miesten maajoukkueen osalta selvitetään vielä mahdollisuus toteuttaa leirin sijasta pienryhmissä kehittymisen seurantatapahtuma pelaajille, jotka ovat joukkueessa keskeisessä roolissa tai ovat olleet poissa maajoukkueen edellisistä testeistä.

Miesten seuraava maajoukkueleiri syksyn ohjelmassa on merkitty joulukuun 3. – 5. päiville.

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli