Miesten maajoukkueen vilkas leirikesä paketissa – tunnelmia päätösleiriltä

Kaikkiaan neljä leiriä ja 15 leiripäivää. Vaikka koronapandemia sekoitti miestenkin salibandymaajoukkueen kesäsuunnitelmia, niin vilkas leirikesä saatiin vedettyä kunnialla läpi.

Leirejä oli kaikkiaan neljä, yksi kesäkuussa, kaksi heinäkuussa ja viimeinen 9-–11. elokuuta. Päätösleirillä testaus oli pienemmässä roolissa ja itse peliin keskityttiin enemmän.

Maajoukkue pelasi kaksi täysimittaista keskinäistä salibandyottelua, joissa noin 30-henkinen ryhmä oli jaettu kahtia, Siniseen ja Liivilliseen. Maanantai-illan ottelun vei maalilla Joonas Pylsyn johtama liivillinen, tiistai-illan puolestaan Nico Salon Sininen. Koska voittaja piti saada selville, niin toisen ottelun jälkeen pelattiin jatkoaika. Voittomaalin tinttasi Classicin Mikko Leikkanen Sinisille.

Peleissä näkyi, että paikat kisajoukkueessa ovat haluttuja. Erotuomarina toiminut joukkueenjohtaja Oskari Saari sai ihan tosissaan paiskia hommia, etteivät painit ja kulmaväännöt äityneet pahemmiksi.

– Tiistaina oli varsinkin jo ihan tekemisen meininkiä, tiistaina ei ehkä niinkään. Siinä huomaa, että kun tuomarille ruvetaan naputtamaan, niin halutaan oikeasti pelata voitosta, päävalmentaja Petteri Nykky virnisti.

Lisää Petteri Nykyn kommentteja päätösleiristä ja koko leirikesästä alla olevalla videolla.

Näin päävalmentaja Nykky summasi miesten vilkkaan leirikesän

Salibandyliiton viestintä jututti leirillä myös Happeeseen palannut Jonne Junkkarista sekä ensimmäistä kertaa Nykyn maajoukkueleirillä ollutta Oilers-pakkia Jesperi Lindforsia. Molempien haastattelut löytyvät ohesta.

Valokuvaaja Ville Vuorisen kattavat kuvasetit päätösleirit ovat katsottavissa Salibandyliiton Flickr-tililtä.

Lindfors ensimmäistä kertaa Nykyn maajoukkueessa – ”Paremmassa kunnossa kuin koskaan”
Vikkeläjalkainen Jonne Junkkarinen palasi Sveitsistä Suomeen kovempien pelien perässä

Miesten maajoukkue kokoontuuu seuraavan kerran syyskuun alussa. Suomen miesten salibandymaajoukkue ei suunnitellusta poiketen osallistu Tšekissä 4. – 6. syyskuuta pelattavaan harjoitusturnaukseen. Syynä on koronatilanne ja sen tuomat tiukentuneet matkustusrajoitukset.

Tšekin-turnauksen sijasta Suomen miehet pitävät tuona viikonloppuna Eerikkilässä yhteisen harjoitusleirin U23-maajoukkueen kanssa. Tämä merkitsee samalla, että Suomen U23-maajoukkue ei matkusta Latvian neljän maan turnaukseen.

Miesten MM-turnaus on määrä pelata joulukuussa Helsingissä.

Jaa artikkeli