Miesten maajoukkue leireilee Eerikkilässä – mukana monta tulevaisuuden nimeä

Joulukuun neljäntenä oli määrä aloittaa salibandyn MM-kotikisat Helsingissä, mutta ne siirtyivät koronakriisin vuoksi vuodella eteenpäin. Nyt alkaa 3.12. Eerikkilässä asianmukaisin varotoimin miesten maajoukkueleiri, jolle kutsun sai monta mielenkiintoista uutta nimeä.

Maajoukkueleirillä nähdään lukuisia miesten maajoukkueryhmässä varsin tuoreita nimiä kuten Eemeli Akola, Perttu Koljonen, Joonatan Kovanen, Joakim Lund, Markus Markkola, Miska Mäkinen, Eetu Nykänen, Jere Pulkkinen, Markus Sipronen ja Konsta Tykkyläinen.

– Nyt kokoonnutaan isolla ryhmällä, ja pitää muistaa, että pelit eivät lopu kotikisoihin, päävalmentaja Petteri Nykky perustelee.
– Vielä ei ole päätetty, onko kisoja heti seuraava tapahtuma EM-kisat vai MM-karsinnat, sitten on seuraavana kesänä World Games ja syksyllä jo seuraavat MM-kisat, joten meidän pitää jo laajemmalla ringillä katsoa, missä pelaajat menevät, että on jatkuvuutta. Samalla haluamme näyttää pelaajille, että he ovat tutkan alla ja katsoa, jos tästä lähtisi kipinä vieläkin laadukkaampaan harjoitteluun. Haluamme olla jo ensi kesänä siinä tilanteessa, että meidän on vaikea valita leiriryhmä, ja siitä timantti lähtee hioutumaan, Nykky avaa.

Listasta puuttuu nyt useita tuttuja nimiä loukkaantumisten vuoksi.
– Samoin esimerkiksi Sveitsissä olevat eivät pääse tulemaan. Ajankohta on nyt hyvä antaa vielä näyttöjä, päävalmentaja haastaa.

Nyt pidettävän leirin iso teema on saada maajoukkue-ehdokkaille laadukasta peliä.
– Aamupäivät mennään henkilökohtaisten taitojen ja maalivahtien ehdoilla, ja aamuisin on pientä testailua, jolloin rakennetut viisikot saavat samalla valmistautua peleihin. Meillä on neljäs ja viides päivä illansuussa sitten kaksi kovatasoista peliä, ja toivottavasti onnistutaan tekemään jaot sen mukaan, että ne ovat myös tasaisia. Helmikuun alussa meidän on määrä kohdata Ruotsi, mutta tässä tilanteessa ei tiedä, miten sen tapahtuman käy, ja nyt saadaan maajoukkuepelaajille ainakin kovia keskinäisiä pelejä.

Päävalmentaja muistuttaa, että leirit ovat myös muistutus ja herätys maajoukkueen vaatimustasosta pelaajille.
– Kun kolmas päivä aloitetaan, MM-kisoihin on aikaa tasan vuosi ja toivottavasti pelaajat näkevät, että nyt on 365 päivää aikaa tehdä töitä ja kilpailu paikoista kovaa.

Koronakriisin keskellä maajoukkueleirit toteutetaan tietenkin maksimaalisin varotoimin. Maskia käytetään aina kun mahdollista, kontakteja leiriryhmän ulkopuolisiin vältetään ja esimerkiksi ruokailut tapahtuvat ryhmälle erikseen varatussa tilassa. Leirin pitämisestä on myös keskustelujen myötä yhteisymmärrys liigavalmentajien ja -pelaajien kanssa.

Leirille 3. – 5.12. kutsutut pelaajat:

Maalivahdit

Joonas Kaltiainen Oilers
Eero Kosonen Steelers
Lassi Toriseva Classic

Puolustajat

Eemeli Akola Classic
Juha Kivilehto Classic
Joonatan Kovanen Nokian KrP
Janne Lamminen Classic
Jesperi Lindfors Oilers
Miska Mäkinen LASB
Eetu Nykänen Westend Indians
Jere Pulkkinen Classic
Antti Suomela Oilers
Konsta Tykkyläinen Classic
Eemil Ukkonen Happee
Matias Veikkola Oilers

Hyökkääjät

Aaro Astala Westend Indians
Mikko Hautaniemi TPS
Oskari Heikkilä Classic
Sami Johansson Classic
Nico Jonaeson Nokian KrP
Miko Kailiala TPS
Valtteri Kainulainen Westend Indians
Justus Kainulainen Oilers
Rasmus Kainulainen Oilers
Perttu Koljonen LASB
Peter Kotilainen Happee
Ville Lastikka Classic
Joakim Lund Tiikerit
Markus Markkola Oilers
Jussi Piha Classic
Joona Rantala Nokian KrP
Nico Salo Classic
Eetu Sikkinen Classic
Markus Sipronen Steelers

Jaa artikkeli