Miesten maajoukkue kokoontuu 30 pelaajan ryhmällä

Suomen miesten maajoukkue leireilee oman ensi viikon osuutensa Eerikkilässä perjantaina 5.2. ja lauantaina 6.2. Miesten valmistautuminen tähtää Helsingin MM-kotikisoihin, jotka siirrettiin vuodelle tämän vuoden joulukuulle.

Miehet kokoontuvat isolla ryhmällä, ja ohjelmassa on ainakin yksi keskinäinen ottelu, joissa perinteisesti laitaa kaatuu ja ryske käy.
– Ensin harjoitellaan aamupäivällä sen verran kevyesti että saadaan iltapäivälle hyvä peli, päävalmentaja Petteri Nykky miettii.
– Nyt on mukana paljon pelaajia, joilla on maajoukkuetapahtumia alla vähän tai joillekin jopa ensimmäinen, ja katsotaan, miten lähelle kansainvälisen pelin tasoa päästään kun parhaat pelaajamme ovat paikalla. Mukana on seuroista useampia pelaajia, että saadaan tuttuutta ja turvallisuutta ja kaikille hyvä lähtökohta näyttää taitojaan. Kunhan vielä jätkät uskaltavat tulla mukaan omana itsenään eikä kukaan luule, että maajoukkueleirillä pitäisi esittää jotain muuta tai erilaista kuin mitä osaa.

Edessä oleva leiri on myös yksi tällä katsastustilaisuuksista, joita tällä kaudella on ollut tarjolla normaalia vähemmän.
– Tämä leiri ja pudotuspelit ja kevään loppu ovat pelaajille loistavia näyttöpaikkoja, ja nähdään, ketkä ansaitsevat olla mukana, kun kesän leireillä aletaan tosissaan rakentaa joukkuetta kotikisoihin.

Nyt toteutuvana maajoukkueviikonloppuna miesten oli alkujaan määrä pelata Ruotsia vastaan.
– Tämä on tärkeä tapahtuma joukkueelle ja koko maajoukkuetoiminnalle senkin takia, että ei ole ollut liikaa tilaisuuksia olla ja toimia yhdessä. Tämä on haastavaa aikaa, ja totta kai se otetaan huomioon myös leirillä. Paikalle tullaan testien kautta ja paikan päällä pidetään huolta turvatoimista, Nykky kertaa.

Eerikkilään kutsutut pelaajat:

Maalivahdit

Santtu Pohjonen LASB
Miro Tuomala Nokian KrP

Kenttäpelaajat

Mikko Hautaniemi TPS
Jeri Heikkilä SPV
Tuomas Iiskola Oilers
Nico Jonaeson Nokian KrP
Jonne Junkkarinen Happee
Miko Kailiala TPS
Justus Kainulainen Oilers
Rasmus Kainulainen Oilers
Valtteri Kainulainen Westend Indians
Perttu Koljonen LASB
Peter Kotilainen Happee
Joonatan Kovanen Nokian KrP
Ville Lastikka Classic
Otto Lehkosuo Westend Indians
Mikko Leikkanen Classic (joutui jäämään pois)
Jesperi Lindfors Oilers
Jami Manninen Happee
Markus Markkola Oilers
Jukka-Pekka Pelto-Arvo SPV
Joona Rantala Nokian KrP
Eemeli Salin Classic
Nico Salo Classic (joutui jäämään pois)
Joni-Arttu Sieppi SPV
Lauri Stenfors TPS
Erik Storgårds TPS
Antti Suomela Oilers
Eemil Ukkonen Happee
Matias Veikkola Oilers (joutui jäämään pois)

Jaa artikkeli