Miesten ja U23:n yhteisleiri maalissa: "Saatiin hyvä sparri ja tänään jäätiin jopa jalkoihin"

Suomen miehet ja U23-miehet pitivät viikonloppuna Eerikkilässä yhteisen leirin, joka korvasi koronakriisin takia peruuntuneita kansainvälisiä turnauksia. Niin perjantaina ja lauantaina kuin sunnuntainakin joukkueet kohtasivat harjoitusotteluissa.

Perjantaina miehet olivat liiton YouTube-kanavalle striimatussa täyden kentän ottelussa parempia maalein 5-4. Sama oli tulos myös lauantain mittelössä, joka käytiin 1+3-miehisin joukkuein pienennetyssä kaukalossa. Sunnuntaina oli kaukalo taas täydessä mitassa ja kamerat paikalla, ja nyt U23 taisteli 5-3-voiton johdettuaan kolmannessa erässä jo 5-1. Poisjäännit olivat verottaneet molempia joukkueita. Miesten joukkue käytti 15 kenttäpelaajaa ja Ville Lastikka seurasi päätöspelin verkkarit päällä sivusta.

U23-maajoukkue pelasi kyseisessä ottelussa 14 kenttäpelaajalla Eetu Sikkisen ja Tuure Ailion jakaessa sentterivastuun. U23:sten alkuperäisestä joukkueesta jäi viisi pelaajaa pois ennen leirin alkua.

– Niin kuin tässäkin nähtiin niin saatiin hyvä sparri ja tänään jäätiin jopa jalkoihin, miesten päävalmentaja Petteri Nykky veti viikonloppua yhteen heti kolmannen keskinäisen ottelun päätyttyä.
– Tämä oli meille tällainen win-win-case, kun vastassa olivat nuoret ja nälkäiset, jotka halusivat näyttää ja onnistuivat siinä, varsinkin veskari [Oskari Fälden] oli erittäin hyvä. Meiltä puuttui pelaajia ja vielä matkan varrella putosikin, mikä aiheutti erilaisia haasteita, mutta aina kun päästään kimpassa U23:n kanssa vetämään, se palvelee koko tätä isompaa yhteisöä. Urheilukulttuuri on hyvä sekä miehissä että U23:ssa, ja oli erittäin hyvä viikonloppu.

Miesten maajoukkueen MM-projekti on tähdännyt siihen, että joukkue on parhaimmillaan joulukuussa Helsingin MM-kisojen finaalipäivänä. Näyttää kuitenkin siltä, että edessä on uusien suunnitelmien teko.
– Toistaiseksi pidetään kiinni alustavista suunnitelmista ja odotetaan maanantain virallinen tieto kisojen kohtalosta, jolloin tilanne ilmeisesti vaihtuu. Sitten pitää ruveta miettimään uusiksi koko strategiaa. Toki ollaan varauduttu muutoksiin jo tämän loppukauden ajalta eli jos kisoja ei ole, varmaan leireillään kertaalleen marras-joulukuussa kansainvälisenä viikonloppuna. Sitten pojat saavat keskittyä seurapeleihin ja meillä alkaa taas tarkkailurumba, Nykky avaa.

Valokuvia perjantain, lauantain ja sunnuntain otteluista

Katso alta maalikoosteet sekä koko tallenteet miesten ja U23:n perjantain ja sunnuntain otteluista:

 

Maalikooste: Miehet vs. U23-miehet 5-4
Maalikooste: Miehet vs. U23-miehet 3-5
Maajoukkueleiriottelu Miehet vs. U23-miehet  4.9.
Maajoukkueleiriottelu Miehet vs. U23-miehet 6.9.

Jaa artikkeli