Miesten ja U23-haastajien yhteisleiri näytti lähtötason ja tarjosi oppia

Joulukuun MM-kisoihin tähtäävän miesten sekä salibandymaajoukkueen sekä sitä nimekkäällä ryhmällä sparranneen U23-joukkueen yhteisleiri Eerikkilässä päättyi tänään toiseen keskinäiseen harjoitusotteluun. Eilen maalein 4-5 miehille taipunut U23-ryhmä oli tänään samoin lukemin vahvempi.

Katso Ville Vuorisen kuvat päivän ottelusta

– Saatiin lähtötason kartoitus ja hyviä pelejä nuoria poikia vastaan, nähtiin, että meillä on laajalla rintamalla pelaajia, tiivisti miesten päävalmentaja Petteri Nykky maanantaina alkaneen rupeaman annin.
–Päästiin testaamaan lähtötaso ja vähän tehtyä yhdessäkin asioita. Nyt sitten ruvetaan pohtimaan, millaisella koostumuksella seuraavalle leirille tullaan. peleissä nähtiin hyvääkin tekemistä, kun oli paljon uusia kenttiä ja vaihdeltiin paljon jätkiä mutta tämä oli meille selkeä testileiri. Katsottiin, mihin pelaajat pystyvät ilman mitään psyykkaamista ja ohjeistusta ja millaista pelaajien normaalitekeminen on ja miten he sopeutuvat. Kokonaisvaltainen pelaaminen tietysti vielä ontuu, mutta se on tässä vaiheessa ymmärrettävää.

Seuraavan kerran miesten maajoukkue kokoontuu kesäkuussa.
– Kesäkuun 12. päivä taas kokoonnutaan, ja ohjeistus on tietysti annettu, mitä tässä välillä kannattaa tehdä. Vähän jo käytiin läpi, miltä kenenkin kesä näyttää ja miten se arki vietetään. Kyllähän täällä aina saadaan hyviä tapahtumia kun ollaan leireilemässä, mutta tärkeää on, miten se siirtyy omaan arkeen ja toivottavasti siirtyy, koska töitä on edessä valtavasti jos mielitään joulukuussa pärjätä. Nyt on 210 päivää kisojen alkuun ja tulossa kolme kesäleiriä, syksyllä pelejä, sitten lämpöleiri ja kisat. Paljon on tekemistä mutta onneksi on tässä vielä jonkun verran aikaakin.

U23-joukkueen päävalmentaja Jussi Huovinen oli vaikuttunut nuorten haastajiensa esityksestä.
– Pelaajat tietysti itse tietävät leirin annin parhaiten mutta ainakin tiimille jäi fiilis, että jätkät olivat ihan pirun uteliaita ja halusivat kehittää peliä koko ajan. Otettiin vastuuta asioissa, joita käytiin läpi, ja pojat kasvoivat leirin edetessä. Ehkä paras tilanne oli ensimmäisen pelin ensimmäisellä tauolla, kun maajoukkueen miehet alkoivat käydä keskenään asioita läpi ja niin alkoivat myös meidän pojat viisikoittain. yhteishenki ja yhteisöllisyys kyllä näkyivät voimakkaasti joukkueesta.

Hallitsevien maailmanmestarien kohtaaminen kaukalossa takasi, ettei yhtään helppoa palloa ollut tarjolla.
– Ainakin rymisee paljon, ja se on hyvä asia näille pojille, että heitä haastetaan kunnolla ja olihan tuossa kovin haaste, mitä maailmasta löytyy. Pelillinen anti oli, että osassa asioita onnistuttiin ja osassa ihan ei. Tuolla maajoukkueessa tehdään tietyt asiat upeasti, ja he pystyvät tuottamaan hienoja kaksinkamppailuja ja siellä on tosi ahdasta pelata. Toivon, että pystyttäisiin pelaamaan vielä paremmin pallollisina, ja se matka on poikien kanssa aloitettu. Uskon, että se paranee koko ajan, Jussi Huovinen näki.
– Kun he pääsevät tuonne maajoukkueeseen, toivon, että on tuotettu pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan hyvin pallolla mutta myös ryynäämään.

Syksyllä on U23-joukkueelle suunniteltu reissua Latviaan.
– Sitä ennen katsotaan vähän, miten koronatilanne mahdollistaa Ruotsin tai muiden tulla tännepäin pelaamaan tai meidän mennä sinne, ja ohjelmamme määräytyy sitten sen mukaan, tarvitseeko tukea miesten tai U19-joukkueen toimintaa.

Katso valmentajien haastattelut:

Jaa artikkeli