Miehet jälleen rangaistuslaukauskisassa – Tšekki nappasi lisäpisteen

Suomen miesten toinenkin ottelu Sveitsin EFT-turnauksessa eteni aina rangaistuslaukauskisaan saakka, ja nyt oli tappion vuoro, kun Tšekki oli parempi maalein 5-4. Suomelle napsahti näin sarjatauulukkoon yksi ja Tšekille kaksi pistettä.

Peliajalla Tšekki karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Marek Benes laukoi pelin puolivälissä tilanteeksi 2-0. Konsta Tykkyläinen kuitenkin kavensi heti seuraavassa vaihdossa, ja päätösjakson alkuun Eetu Sikkinen nosti Suomen tasoihin. Vastaava toistui vielä kolmannessa erässä kahdesti: Filip Forman vei Tšekin edelle mutta minuuttia myöhemmin Otto Lehkosuo tasoitti. Josef Ryparin rangaistuslaukauksesta iskemän 4–3-maalin kuittasin minuuttia myöhemmin Eemeli Salin Justus Kainulaisen levityksestä.

Rangaistuslaukauskisassa onnistuivat Tšekin kaikki kolme laukojaa, kun suomalaisista Miko Kailiala upotti oman pallonsa mutta Ville Lastikan laukaus läjähti maalivahti Martin Benesin kämmeneen.

Sunnuntaina Suomi päättää turnauksensa klo 12.45 otteluun Ruotsia vastaan.

Salibandya, St. Gallen, Sveitsi
Miesten EFT-turnaus

Tšekki–Suomi 5-4 rl. (1-0, 1-1, 2-3, 1-0)

1. erä: 6.03 Matej Havlas (Filip Langer) 1-0.
2. erä: 30.35 Marek Benes (Langer) 2-0, 30.58 Konsta Tykkyläinen (Ville Lastikka) 2-1.
3. erä: 40.18 Eetu Sikkinen (Nico Salo) 2-2, 44.11 Filip Forman (Mikulas Krbec) 3-2, 45.20 Otto Lehkosuo (Sami Johansson) 3-3, 56.41 Josef Rypar 4-3 rl, 57.42 Eemeli Salin (Justus Kainulainen) 4-4.