Mestaruus ratkotaan nyt F-liigassa – naiset aloittavat lauantaina

Naiset aloittavat historiallisen ensimmäisen F-liigan kautensa lauantaina 19.9. otteluilla TPS–Koovee, FBC Loisto–PSS, SSRA–SB-Pro ja Classic–EräViikingit. Ruutu on vahvasti mukana ja näyttää heti avausillalta suorana Classicin ja EräViikinkien kohtaamisen.

F-liigan sivuille

Naisten F-liigan runkosarja pelataan tasolohkoissa A ja B, joista NLA:ssa pelaa kahdeksan ja NLB:ssä Pelicans SB:n jäätyä pois seitsemän joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kolminkertainen sarja eli NLA:ssa 21 ja NLB:ssä 18 ottelua joukkuetta kohden.

F-liigan joukkueet ovat

NLA

Classic, Tampere
EräViikingit, Helsinki
FBC Loisto, Turku
Koovee, Tampere
PSS, Porvoo
SB-Pro, Nurmijärvi
SSRA, Oulu
TPS, Turku

NLB

LoSB, Lohja
O2-Jyväskylä
Pirkkalan Pirkat
SaiPa, Lappeenranta
Steelers, Hämeenlinna
Welhot, Kuopio
ÅIF, Sipoo

Runkosarjan jälkeen sijoitussarjat ja pudotuspelikarsinta

Runkosarjan jälkeen A-lohkon sijoille 1-3 sijoittuneet joukkueet pelaavat sijoitussarja A:ssa kaksinkertaisen sarjan keskenään, samoin runkosarjan sijoille 4-6 sijoittuneet sijoitussarja B:ssä. Sijoitussarjoissa pelataan kaksinkertainen sarja eli neljä ottelua/joukkue, ja näissä ratkaistaan sijoitukset ryhmän sisällä pudotuspeleihin lähdettäessä. Runkosarjassa saavutetut pisteet jäävät voimaan sijoitussarjoihin lähdettäessä.

Pudotuspelikarsinnassa A-lohkon sijoille 7 ja 8 sijoittuneet joukkueet karsivat B-lohkon ykkösen ja kakkosen kanssa kahdesta viimeisestä paikasta pudotuspeleihin sekä paikasta A-lohkoon kaudeksi 2021-22. Otteluparit ovat (paras viidestä, kotietu ensin mainitulla):

A-lohkon 7. – B-lohkon 2.
B-lohkon 1. – A-lohkon 8.

Lue

Pääkalloennakko: Juhlitaanko keväällä Auroralla vai Arkadiassa? – naisten A-liigassa on monen kerroksen väkeä

Pääkalloennakko: Riittävätkö rahkeet keväällä? – naisten B-liigassa tasainen kärkikasti

Pudotuspeleissä valitaan vastustajat

Puolivälierissä sijoitussarja A:n voittaja saa valita vastustajansa sijoitussarja B:n sijoille 2-3 sijoittuneista joukkueista sekä pudotuspelikarsintojen voittajista. Sijoitussarja A:n toiseksi sijoittunut saa valita vastustajansa valitsematta jääneistä, seuraavaksi sijoitussarja A:n kolmanneksi sijoittunut ja sijoitussarja B:n voittajalle jää vastustajaksi valitsematta jäänyt joukkue.

Välierissä ja finaaleissa otteluparit muodostuvat runkosarjan sijoitusten mukaan, paras vastaan heikoin ja niin edelleen. Kotietu ottelusarjoissa on aina runkosarjassa paremmin menestyneellä.

Naisten F-liigan puolivälierät ja välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä (3 voittoa) ja finaalit paras seitsemästä -järjestelmällä (4 voittoa). Pronssimitalit ratkaistaan yksittäisessä pronssiottelussa.

Liigakarsinta pelataan kahdessa vaiheessa

Liigakarsinnan 1. vaiheessa B-lohkon sijoille 5-8 sijoittuneet joukkueet pelaavat sarjassa säilymisestä. Otteluparit ovat (paras viidestä, kotietu ensin mainitulla):

B-lohkon 5. – B-lohkon 8.
B-lohkon 6. – B-lohkon 7.

Liigakarsinnan 2. vaiheessa 1. vaiheen häviäjät karsivat F-liigapaikasta naisten 1. divisioonan liigakarsinnan 1. vaiheen voittajia vastaan paras viidestä -ottelusarjoissa.

Ruudun lähetyslistassa 20 naisten ottelua

Ruutu on vahvasti mukana tuomassa huippusalibandya kotisohville, ja lähetyksiä on luvassa myös naisten F-liigasta. Tänään julkaistussa lähetyslistassa on 16 NLA- ja neljä NLB-tasolohkon ottelua. Ensimmäisenä Ruudussa nähdään heti lauantaina Tampere Areenalta avauskierroksen ottelu Classic–EräViikingit.

Katso lähetyslista täältä

Kuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli