Mestari SB-Pro puolusti Porvoossa toisen finaalivoiton

Mestari SB-Pro johtaa finaalisarjaa jo 2-0 kaadettuaan PSS:n Porvoossa peräti 9-3.

SB-Pro nappasi jo toisen voittonsa naisten Salibandyliigan finaalisarjassa, kun se kaatoi Porvoossa PSS:n yllättävän selvin lukemin 9-3. Mestaruus ratkeaa neljällä voitolla, ja kolmas kohtaaminen käydään lauantaina Nurmijärvellä.

Hallitseva mestari SB-Pro otti edun heti ottelun alussa, kun porvoolaisten Elina Hautojärven maila lipsahti pallon saatossa vastustajaa päähän ja Jaana Lirkki sekä Silja Eskelinen iskivät viiden minuutin ylivoimapelissä taululle kahden maalin eron. Ella Sundström kavensi perään PSS:lle, mutta Heidi Lirkin osuma saatteli Pron tauolle 3–1-johdossa.

Jo toisen erän alku maistui ratkaisulta, kun Anu Raatevaara pommitti vieraille kaukaa neljännen osuman ja merkkaamatta unohtunut Laura Hietamäki lakaisi Emmi Lindhin pitkästä syötöstä jo viidennen. PSS onnistui puhkomaan mestarien tiivistä viisikkoa vasta loppuhetkillä SB-Pron ehätettyä jo 8–1-johtoon.

– Tänään oli helppo pelata, tytöt peittivät laukauksia mallikkaasti ja joukkue auttoi paljon, SB-Pron maajoukkuemaalivahti Tiltu Siltanen kiitti Ruudun haastattelussa.
– Ja viimeisteltiin tosi hyvällä prosentilla, meillä on kolme tasaista kentällistä, jotka pystyvät tekemään maaleja, ja tehtiinkin tänään hienoja.

PSS:n Ella Sundström oli samoilla linjoilla ottelun ratkaisusta.
– Pro puolusti erittäin hyvin ja Tiltu oli hyvä maalissa. Me liikutimme palloa liian hitaasti, ja vedot jäivät sitten vastustajan peittoihin. Nyt pitää vain unohtaa tämä ja alkaa keskittyä jo lauantaihin.

Maalikooste ottelusta:

Kuva avausfinaalista: Juhani Järvenpää

Jaa artikkeli