Matti Pienihäkkinen jää pois alle 19-vuotiaiden maajoukkueen valmennuksesta – Ville Turunen tilalle

Alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen valmentaja Matti Pienhäkkinen jättää tehtävänsä ajankäytöllisistä syistä. Hänen tilalle on valittu Ville Turunen.

Salibandyliitto on sopinut Pienihäkkisen kanssa valmentajasopimuksen katkaisemisesta välittömästi, joten hän ei ole alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana Tshekissä parhaillaan pelattavassa neljän maan turnauksessa.

– Pienihäkkisellä on ollut haasteita siviilityön, seura- ja maajoukkuevalmennuksen yhteensovittamisessa. Hänelle on tulossa lisää vastuuta seuravalmentamiseen ensi kaudelle, joten hän katsoo olevansa kykenemätön sitoutumaan kaikkiin tapahtumiin, joita TU19-maajoukkuetoiminnassa edellytetään, kertoo Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala.

– Katsoimme hyvässä yhteisymmärryksessä ja maajoukkueen kannalta parhaimmaksi vaihtoehdoksi etsiä hänen tilalleen uusi valmentaja, joka kykenee osallistumaan 100 %:sti maajoukkuetoimintaan. Valmentajavaihdos on käyty lävitse myös TU19-päävalmentaja Aki Vilanderin kanssa, Rantala jatkaa.

Pienhäkkisen tilalle U19-tyttöjen maajoukkueen valmentajaksi nousee Ville Turunen (kuvassa), joka on toiminut edelliset kaksi kautta alle 16-vuotiaiden tyttöjen valmennustiimissä, ja tuntee siten maajoukkuetoiminnan ja sen toimintatavat. Turunen toimii seuravalmentajana EräViikinkien B-tytöissä.

Lue myös:
Suomen U19-tytöt ja U16-pojat urakoivat Chomutovissa – näin seuraat otteluita
Tässä Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue Tshekin-turnaukseen

Kuva: Tapio Hämeen-Anttila

Jaa artikkeli