Malmön turnaus huipentuu Ruotsin kohtaamisiin - tässä Suomen naisten viisikot

Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueet ottavat yhteen viimeistä kertaa ennen joulukuun MM-kisoja tänään klo 16:00 Malmössä pelattavassa ottelussa. Klo 13.15 Suomen aikaa iskevät yhteen samojen maiden U19-tytöt.

EFT-turnaus on sujunut Suomen osalta mukavasti, kun Sveitsi (7-2-voitto) ja Tshekki (5-1-voitto) ovat kaatuneet tasapainoisilla esityksillä. Suomen ykköskentän sentteri Mira Wickman kertoo, että EFT-turnaus on palvellut hyvin MM-kisoihin valmistautumista.
– Turnaus on lähtenyt kivasti lentoon ja on päästy mukavasti eroon aiempia pelejä vaivanneesta pienestä tahmeudesta. Sveitsi ja Tsekki-pelit ovat olleet hyvin hallussa ja joukkueessa on muutenkin ollut rento ja hyvä meininki.
– Maajoukkueen kanssa treenipelejä ja treenejä ei ole liikaa ja muutenkin aika yhdessä on aika rajallista. Nyt ollaan päästy monta päivää yhdessä tekemään asioita, mikä antaa hyvin turvallisuuden tunnetta, kun päästään yhdessä suunnittelemaan ja käymään asioita läpi.

Tämän päivän MM-kenraalista Wickman toivoo kovaa ottelua ja kertoo Suomen olevan valmiina taistelemaan.
– Vaikea sanoa millainen peli tulee, mutta toivottavasti Ruotsi tulee kovaa ja samalla lailla kuin tulevissa MM-kisoissa. Syyskuussa Energia Areenalla Ruotsi pelasi passiivisesti eikä väläytellyt parhaita puoliaan, mikä teki pelistä vähän hidastempoisemman. Falunin ottelussa he eivät säästelleet ja silloin pelissä oli vauhtia.
– Uskoisin, että tasainen peli tulossa, mutta me ollaan valmiita vastaamaan Ruotsin juoniin. Meidän pitää olla huolellisia ja toteuttaa valmentajien suunnittelemaa taktiikkaa. Edelliset EFT-pelit eivät ole olleet niin kovatempoisia, joten nyt pitää olla valmiina kovempaan vauhtiin, Wickman toteaa päättäväisesti.

Suomen kentälliset Ruotsia vastaan

1. Veera Kauppi – Mira Wickman – Oona Kauppi, Silja Eskelinen – My Kippilä
2. Nina Rantala – Ella Alanko – Eliisa Alanko, Minna Kallio – Hanna Sipiläinen
3. Kristiina Kauppila – Katri Luomaniemi – Karoliina Kujala, Mia Karjalainen – Laura Manninen

Suomen maalissa torjuu Noora Vuorela.

Vaihdossa aloittavat Elina Kujala, Sanni Nieminen, Jenna Saario ja maalivahti Tiltu Siltanen

Jaa artikkeli