MAAJOUKKUETIE:n uudelle toimintakaudelle kahdeksan seuraa

Salibandyliiton pelaajapolun, MAAJOUKKUETIE:n, seuraava kaksivuotinen toimintakausi alkaa toukokuussa 2023. Tulevalle toimintakaudelle on valittu mukaan kahdeksan yhteistyöseuraa. Tyttöjen osalta toiminta siirtyy kaikissa ikäluokissa (T14, T16 ja T18) United-muotoiseen toimintaan.

Toimintakaudella 2023–2025 MAAJOUKKUETIE-toiminnassa yhteistyöseuroina ovat mukana Blackbirds United, EräViikingit, Esport Oilers, FBT Karhut United, Nokian KrP, Classic, Tikkurilan Tiikerit ja Westend Indians. Uusina seuroina toimintaan tulevat mukaan Blackbirds United ja FBT Karhut United. Yhteistyöseurojen kokonaismäärä laskee kahdella seuralla verrattuna aiempaan toimintakauteen.

– Seurojen elinvoimaisuus oli valintojen yksi keskeinen periaate. Tämä tarkoittaa, että mukana olevilta seuroilta on löydyttävä neljä ikäluokkaa poikajoukkueita. Lisäksi mukaan valittujen seurojen urheilutoimintaa johdetaan päätoimisella työntekijäresurssilla, Salibandyliiton ja Eerikkilän kehityspäällikkö Miikka Lamu selvittää yhteistyöseurojen valintakriteereitä.

Samaan aikaan monen seuran yksittäisellä joukkueella olisi ollut kiinnostusta lähteä mukaan MAAJOUKKUETIE-toimintaan.

– Toiminnan fokus on kehittää seuran urheilutoimintaa ja sitä kautta vaikuttaa joukkueisiin ja edelleen yksittäisiin pelaajiin. Tämä on toimintaa ohjaava kriteeri koko toimintakauden ajan. Siksi teemme yhteistyötä kokonaisten seurojen kanssa, emmekä ota mukaan yksittäisiä joukkueita.

Kysyntään on kuitenkin vastattu uudella valtakunnallisilla turnauksilla.

– Järjestämme Eerikkilässä alueellisen sarjatoiminnan tueksi valtakunnallisia turnauksia, joihin yksittäiset joukkueet voivat halutessaan ilmoittautua. Tapahtumiin kuuluu myös koulutusta niin pelaajille kuin valmentajille, Lamu lupaa.

Valtakunnalliset turnaukset järjestetään P12, P13 ja P14 sekä T14 ikäluokissa siten, että jokainen joukkue voisi halutessaan osallistua turnaukseen 1-2 kertaa vuodessa.

– Moni kokee tärkeäksi mahdollisuuden päästä kohtamaan lajiyhteisöä sekä laajentamaan omaa verkostoaan.

Yhdessä tekeminen, hyvinvointi ja menestyminen

MAAJOUKKUETIE-toiminnan tavoitteena on kehittää ja tukea suomalaisten seurojen pelaajakehitystä sekä valmentajien osaamisen kehittymistä. MAAJOUKKUETIE-toiminnan kaikkea sisältöä ohjaavat yhdessä tekeminen, hyvinvointi ja menestyminen.

Pojissa MAAJOUKKUETIE-toiminnassa ovat mukana ikäluokat P13, P14, P15, P16, P17 ja P19, joista yhteistyöseuroja on mukana ikäluokissa P13, P14, P15 ja P16. United-toiminnan kautta toimivat entiseen tapaan ikäluokat P17 ja P19 sekä osittain P16.

Tyttöjen osalta toimintaan ei haettu tulevalle toimintakaudelle yhteistyöseuroja, vaan se siirtyy kaikissa ikäluokissa (T14, T16 ja T18) United-muotoiseen toimintaan. Miikka Lamun mukaan muutos johtuu tyttöpelaajien määrästä. Tyttöjoukkueiden valmentajille tarjotaan muita väyliä kouluttautumiseen.

MAAJOUKKUETIE-tapahtumat toimivat myös keskeisinä pelaajatarkkailutapahtumina, joiden pohjalta valitaan U17- ja U19-maajoukkueryhmät.

Lisätietoja

Miikka Lamu
Pelaajakehityksen ja valmennusosaamisen kehityspäällikkö
Valmennusosaamisen kehittäminen, valmennuksen osaamisala ja huippuvalmentajakoulutus. Nuoruus- ja valintavaiheen pelaajakehitys MAAJOUKKUETIE-toiminnassa. Yhteispalkkaus Eerikkilän urheiluopisto.

Jaa artikkeli