MAAJOUKKUETIE – Salibandyliiton pelaajapolku junioreille

Salibandyliitto on uudistanut pelaajakehitysjärjestelmän. Uusi kokonaisuus kantaa nimeä MAAJOUKKUETIE. Aiemmin vastaavan tyylistä järjestelmää kutsuttiin Pelaajapoluksi.

Salibandyliiton MAAJOUKKUETIE-toiminta käynnistyy keväällä 2017. Uudistuksen tavoite on selkeyttää suomalaisen salibandyn pelaajakehityksen rooleja. Näin tuetaan pelaajakehityksen tärkeintä yksikköä, seuraa ja siellä tehtävää valmennusta. MAAJOUKKUETIE toteutetaan yhteistyössä Eerikkilän valmennuskeskuksen kanssa Floorball Academy -konseptilla. Vuosikellossa on kaksi pelejä sisältävää kehittymisen seurantatapahtumaa (kevät ja syksy) sekä yksi pelitapahtuma (tammi-helmikuu), jossa pelataan myös virallisia Salibandyliiton sarjaotteluita.

 

Kuva 1. Vuosikello

MAAJOUKKUETIE-toiminta on suunnattu tavoitteellisessa kilpaurheilussa toimiville D-, C- ja B-juniori-ikäisille pelaajille ja seuroille. Mukaan valitaan salibandyn avainseuroja, joilta löytyy seuran oma pelaajapolku lapsesta huippu-urheiluun saakka. Lisäksi parhaat yksilöt valikoituvat MAAJOUKKUETIE-toimintaan Salibandyliiton United-joukkueiden kautta. Näin ollen järjestelmässä ovat mukana valtakuntamme parhaat seurat ja yksilöt.

 

Kuva 2. Ikävaiheittainen eteneminen MAAJOUKKUETIE-toiminnassa.

Tammikuussa 2017 avataan avoin haku MAAJOUKKUETIE-yhteistyöseuraksi. Tammikuussa 2017 valitaan myös uusien U16 tyttö- ja poikamaajoukkueiden päävalmentajat sekä valmennustiimit. Lisäksi nimetään eri ikäluokkien MAAJOUKKUETIE-valmentajat, jotka valitsevat United-pelaajat kevään kehittymisen seuranta -tapahtumaan. MAAJOUKKUETIE-toiminnan ensimmäiset kehittymisen seurantatapahtumat ovat Eerikkilässä porrastetusti, ikäluokittain touko-kesäkuussa 2017. Tapahtumien tarkat ajankohdat julkaistaan tammikuussa 2017.

Salibandyliiton ja eri toimijoiden roolien selkeyttämiseksi ja väärinymmärrysten välttämiseksi on syytä huomioida, että MAAJOUKKUETIE-toiminta on ainoa Salibandyliiton järjestämä pelaajakehitys- ja seurantajärjestelmä. MAAJOUKKUETIE-toiminnan ulkopuolella on muita toimijoita, jotka järjestävät omia kaupallisia tapahtumiaan. Esimerkiksi lisenssipelaajillemme markkinoitu Floorball Talent -konsepti on tällaista kaupallista toimintaa, eikä se liity Salibandyliiton viralliseen MAAJOUKKUETIE-toimintaan. Tammikuusta 2017 alkaen Floorball Talent -konseptin tapahtumat; Alueleirit (hiihtoloma), Talenttileirit (kesä) ja All-Stars Tournament (syksy) ja sinne valituksi tuleminen eivät vaikuta mitenkään tulevien MAAJOUKKUETIE-tapahtumien valintoihin.

Lue myös: MAAJOUKKUETIE – pelaajakehityksen uusi aika (julk. 28.11.2016)

Jaa artikkeli