Maajoukkuepuolustaja Iida Mettälä siirtyy Malmöstä Rönnbyn paitaan

Maajoukkuepuolustaja Iida Mettälä vaihtaa seuraa Ruotsissa. Hän on pelannut kaksi edellistä kautta Malmössä ja nyt hän siirtyy Västerås Rönnbyn riveihin. Rönnby sijoittui viime kaudella Svenska Superliganissa kolmanneksi. Rönnbyssä pelaavat suomalaisista myös Sofia Mittentag ja Mira Wickman.

Turkulaislähtöinen 21-vuotias Mettälä valittiin viimeisellä Suomen-kaudellaan F-liigan vuoden puolustajaksi. Hän on myös maajoukkueen vakiokasvoja. F-liigassa FBC Loistoa edustanut Mettälä saalisti kahdessa kaudessa 42 ottelussa tehot 14+14 ja voitti vuonna 2021 Cupin mestaruuden. Cup-finaalissa Mettälä oli joukkueensa paras pelaaja.

Mettälä on pelannut 46 ottelua SSL:n runkosarjassa ja tehnyt niissä 4 maalia ja syöttänyt 13, hän on ottanut 4 jäähyminuuttia. Pudotuspeleissä hän on 6 ottelussa tehnyt yhden maalin, yhden maalisyötön ja saanut yhden 2 minuutin jäähyn. Maajoukkueessa Mettälä on esiintynyt tähän mennessä 14 kertaa tehoin 2+2, ja hänellä on MM-hopeaa vuoden 2021 naisten kisoista ja MM-kulta 2021 tyttöjen kisoista.

– Tätä ratkaisua ei ollut helppo tehdä, Iida Mettälä itse miettii.
– Varsinkin kun jälkimmäinen kausi Malmössä sujui vallan loistavasti. Sain paljon vastuuta hyvässä roolissa, loistavien pelaajien kanssa ja peli maistui. Olin iloisesti yllättynyt, että kiinnostusta riitti niinkin monesta eri seurasta. Se ja hyvät olot Malmössä tekivät päätöksenteon vaikeaksi. Päätin kuitenkin valita omasta mielestäni parhaimman mahdollisen paikan kehittyä edelleen salibandyn pelaajana ja siksi valinta kohdistui Rönnbyhyn. Joukkueessa on paljon potentiaalia, olosuhteet ovat hyvät ja valmennus erinomaista.”

Rönnbyn päävalmentaja Andreas Harnesk puolestaan kommentoi Iidan valintaa näin:
– Olemme erittäin iloisia Iidan ratkaisusta. Tiedostimme, että Iidan perässä oli useita huippujoukkueita. Iida on puolustajatyyppi, jonkalaista jokainen joukkue hakee. Hän hoitaa puolustusvelvoitteet loistavasti ja pystyy sen lisäksi myös tekemään peliä hyökkäyssuuntaan. Ja hän on edelleen erittäin nuori pelaaja. Me emme itse asiassa edes tiedä, mihin saakka Iidan rahkeet vielä riittävätkään, potentiaalia on ihan mihin tahansa. Uskon, että saamme Iidasta vielä paljon enemmän irti ja hän kehittyy pelaajana.

Kuva: Jarmo Koskela

Jaa artikkeli