Maajoukkueleiri paketissa: Palloton peli edellä aikataulusta mutta fysiikkapuolella töitä riittää

Naisten salibandymaajoukkueen kolmen päivän leiri päättyi tänään Eerikkilän Urheiluopistolla. Perjantaiaamuna kokoontunut 34 pelaajan ryhmä aloitti intensiivisen viikonloppunsa kattavalla testipatterilla, ja sen jälkeen olivatkin jo vuorossa pelilliset asiat. Tavoitteena häämöttää naisten MM-turnaus joulukuussa Slovakiassa.

– Tänään käytiin leirin antia läpi ensin koko joukkueen ja sitten vielä valmennuksen kanssa, ja on ilo todeta, että viikonlopun tavoitteet saavutettiin, päävalmentaja Lasse Kurronen kertoo.nmj2.jpg
– Pelipuolella fokus oli pallottoman pelin laittamisessa kuntoon, ja siinä otettiinkin aimo harppauksia eteenpäin. Voi sanoa, että tänään ehdittiin jo edellekin aikataulussa. Seuraavalla leirillä jatketaan sitten oman pallollisen pelin kanssa. Tavoitteet täyttyivät, ja sikäli kun osasin pelaajia lukea niin fiilis ryhmässä oli hyvä.

Taistelu MM-paikoista näkyi kaukalossa

Sekä lauantaina että sunnuntaina ohjelmassa oli tiukkoja otteluita leiriryhmästä jaettujen joukkueiden kesken.
– Pelattiin yhteensä neljä peliä, ja näki, että pelaajat olivat tiedostaneet taistelevansa MM-kisapaikoista. Kentällä oltiin toisille selvästi vastustajia, ja siellä mentiin kovalla intensiteetillä, mikä palveli valmistautumistamme erinomaisesti. Samalla tietysti saimme hyvää tietoa pelaajista. Tämän leirin jälkeen käy kova leikkuri, sillä seuraavalle leirille kutsutaan näiden 34:n sijasta enää 25 MM-ehdokasta. Eilen illalla katseltiin jo tilannetta valmennuksen kesken, ja jatkavat selviävät varmaan vielä kesäkuun aikana.

Testitulokset jäljessä edellisvuosia

Perjantain tiukka testipatteri mittasi pelaajista kaiken ulos niin lihaksista kuin sisupuoleltakin, ja tulokset olivat armottomat.
nmj3.jpg– Tekemistä jäi vielä, sillä vertasimme tuloksia sekä viimekesäisiin että kahden vuoden takaisiin eikä niihin nähden olla vielä tavoitteessa. Kävimmekin jo pelaajien kanssa läpi, miten varmistetaan, että viimeistään loka-marraskuussa ollaan fyysisesti paremmassa iskussa kuin ennen kahden vuoden takaisia Hakametsän kisoja. Nyt ei vielä tietysti tarvitsekaan olla parhaimmillaan, mutta hommia on kyllä tehtävänä, ja meneillään on tärkeä kesä, päävalmentaja Kurronen muistuttaa.

Toipilaiden tervehtyminen koventaa kilpailua

Kesäleiri kakkonen on ohjelmassa heinäkuun lopussa, ja sinne kutsutaan 25 pelaajaa.
– Tilanne on mielenkiintoinen, sillä tältäkin leiriltä puuttui loukkaantumisten ja sairastumisten takia muutama kutsun saanut pelaaja. Ja nyt kun olemme vihdoin saaneet Kaupit, Wickmanit ja Pölläset [Veera Kauppi, Oona Kauppi, Mira Wickman ja Alisa Pöllänen] takaisin sairastuvalta, MM-paikoista on todellinen kilpailutilanne, Lasse Kurronen myhäilee.

nmjleiri.jpg

Teksti: Mika Hilska

Jaa artikkeli