Maajoukkueiden valmentajanimityksiä: Jussi Huovinen ottaa ohjat U19-miehissä ja Jarmo Härmä U23:ssa

Salibandyliiton hallitus on nimennyt huippu-urheilujohtajan esityksen pohjalta U19- ja U23-maajoukkueiden päävalmentajat ja lajivalmentajia.

U19-miesten valmentajien sopimukset alkavat 1.6.2023 ja jatkuvat 31.5.2025 asti. U23-valmentajien osalta päädyttiin tässä vaiheessa huomattavasti lyhyempään periodiin eli ajanjaksolle 1.6.-30.9.2023.

Jussi Huovinen (s. 1983) siirtyy miesten U19-maajoukkueen päävalmentajaksi U23-miesten vastaavasta tehtävästä, jossa hän on ollut syksystä 2020 alkaen. Tätä ennen eli 2017 lähtien Huovinen oli mukana poikien U16- ja sittemmin U17-maajoukkueessa eri valmentajarooleissa. Salibandyliiton NOV-valmentajana hän on toiminut kesästä 2020 alkaen.

Lajivalmentajat ovat Miro Mäkelä (s. 1990) ja Janne Krankka (s.1981). Maalivahtivalmentajana aloittaa Jori Järvenpää (s. 1982).

– Hienoa päästä jatkamaan jo hyvin rakennettua kokonaisuutta U19-maajoukkueessa yhdessä huippuosaajien kanssa. On etuoikeutettua auttaa pelaajia matkalla maailman huipulle, Huovinen näkee.

– Pyrkimyksenä on rakentaa pelaajille mahdollisimman laadukas ympäristö, joka tukee heidän kasvuaan ja kehitystä ihmisinä ja pelaajina. Pelaajat ovat käyneet jo pitkän polun MAAJOUKKUETIEllä ja tiedän, että meillä on myös näissä ikäluokissa suuri määrä motivoituneita huippupelaajia, jotka pyrkivät kehittämään pelaamistaan joka päivä.

Mäkelä on ollut miesten U19-maajoukkueen valmennustiimissä syksystä 2021 alkaen. Krankka on toiminut kaudet 2017–19 U19-valmennuksessa, jonka jälkeen hän on ollut ensiksi lajivalmentajana ja tammikuusta 2021 alkaen päävalmentajan roolissa U17-maajoukkueessa. Järvenpää on toiminut Classicissa maalivahtivalmentajana eri joukkueissa ja viime kaudet pääsääntöisesti miesten F-liigajoukkueessa.

– Huovinen on osoittautunut erittäin osaavaksi, motivoituneeksi, ahkeraksi, sekä hyvät vuorovaikutustaidot omaavaksi valmentajaksi. Hänelle on vuosien myötä muodostunut erinomaisen hyvä käsitys poikien ikäluokistamme. Huovinen, Mäkelä ja Krankka toimivat SBV2-tason kouluttajina, joten kansainvälisen pelin ja valmennuskoulutuksen integraatio syvenee entisestään, huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala taustoittaa.

Muita joukkueen taustalla toimivia nimetään myöhemmin.

U23-valmentajien sopimukset kesäkuusta syyskuulle

U23-maajoukkueen päävalmentajana kesäkuun alussa aloittaa Jarmo Härmä (s. 1980). Valmennustiimissä jatkaa Toni Läntinen (s. 1979) ja Mikko Hernetkoski (s. 1982) siirtyy U19-maajoukkueen puolelta.

Härmä on toiminut miesten U19-maajoukkueen päävalmentajana kesäkuusta 2019 alkaen ja tämä pesti umpeutuu 31.5.2023. Viime vuoden lokakuussa hän aloitti työn Salibandyliiton ja Eerikkilän yhteispalkkauksella valmentaja-kouluttaja-nimikkeellä. Parhaiten hänet muistettaneen Nokian KrP:n päävalmentajana saavutuksinaan SM-hopea ja kaksi -pronssia.

– U23-maajoukkueen merkitys ja arvo viime vuosina on noussut kohisten ja uskon, että se kohoaa entisestään, sillä miesten maajoukkue ja sen menestyminen kutsuu uuden sukupolven sisäänajoa kansainväliseen huippupeliin. Tätä tehtävää lähdemme valmennustiimin kanssa toteuttamaan, Härmä linjaa ja jatkaa:

– On tärkeää avata kilpailu paikoista myös U19-vaiheen jälkeen kehittyneiden ja motivoituneiden pelaajien osalta ja heitä tuntuu riittävän mukavasti. Mikon (Hernetkoski) ja minun osaltani katse on tiukasti huhtikuun U19 MM-kisoissa, mutta onneksi meillä on tiimissä jatkumoa Tonin (Läntinen) kautta ja hän näkee myös aitiopaikalta F-liigan huipennuksen ja sitä kautta esiin ponnistavat pelaajat. Tulemme olemaan erittäin tiiviissä yhteistyössä miesten maajoukkuetiimin kanssa ja ensimmäinen tehtävämme on haastaa heidät kesäleirillä harjoituspeleissä.

– Katsoimme sopimusten keston osalta parhaaksi edetä tässä kohtaa poikkeuksellisen lyhyellä periodilla eli sopia tehtävistä vain kesäkuun alusta syyskuun loppuun. Pitempiaikainen valmennus suunnitellaan kesän jälkeen, kun mukana olevien valmentajien käytettävyys selkeytyy, Jarkko Rantala perustelee ratkaisua.

Maalivahtivalmentaja sekä joukkueen toimihenkilöt nimetään myöhemmin.

Jaa artikkeli