Maajoukkueen luottopakki Mia Karjalainen siirtyy Ruotsin liigaan

Mia Karjalainen siirtyy PSS:stä Göteborgiin ja Pixbo Wallenstamin paitaan.

Suomen maajoukkueen puolustaja Mia Karjalainen siirtyy Porvoon Salibandyseurasta ensi kaudeksi Ruotsin liigan Pixbo Wallenstamiin. Suomen maajoukkuepelaajista Pixbossa pelaa jo ennestään Laura Manninen.

– En ole urallani vielä pelannut Ruotsissa, ja haluan nähdä, pystynkö maailman parhaassa liigassa vielä kehittymään pelaajana ennen kuin tulee aika laittaa maila hyllylle, Mia Karjalainen sanoo.
– Sekä Suomessa että Sveitsissä joukkueiden taso vaihtelee paljon ja ottelumäärä on pienempi kuin Ruotsissa. Odotan pääseväni pelaamaan vauhdikkaita otteluita sekä lahjakkaiden pelaajien kanssa että sellaisia vastaan.

Pixbon päävalmentaja Per Tjusberg odottaa hankinnaltaan paljon.
– On jännittävää saada joukkueeseen Mian tasoinen kansainvälisen tason huippupelaaja. Hänellä on paljon kokemusta isoista finaaleista ja hän tietää, miten Ruotsin liigan huippuja pysäytetään. Hän vahvistaa puolustustamme entisestään, ja saamme samalla pelaajan, jolla on sekä potentiaalia että halua kehittää myös hyökkäyspelaamistaan.

Mia Karjalainen, 30, on pelannnut 91 naisten maaottelua, joissa hän on tehnyt 15 maalia ja syöttänyt 20. Naisten Salibandyliigassa hän on edustanut SSV:tä, Tiikereitä, NST:tä ja PSS:aa yhteensä 200 runkosarjan ottelussa tehoilla 40+104=144. Palkintokaapissa on SM-kultaa NST:n ja pronssia PSS:n riveissä.

Pixbo Wallenstamin sivuille

Pixbo Wallenstamin tiedotteesta
Kuva: Pixbo Wallenstam

Jaa artikkeli