Maajoukkue pelaa uudessa Urhea-hallissa – naisten Ruotsi-ottelut syyskuussa Helsingissä ja Porvoossa

Helsinkiin valmistunut uusi Urhea-halli pääsee syyskuussa maaottelukäyttöön, kun siellä pelataan naisten Ruotsi-otteluiden ensimmäiset osat lauantaina 3.9. Seuraavana päivänä Suomen ja Ruotsin naisten kahdet joukkueet iskevät yhteen Porvoon Kokonhallissa.

Ohjelmassa on maajoukkueiden perinteinen Ruotsi-ottelu eli ruotsalaisittain ”Finnkampen” sillä erotuksella, että mukana ei ole nyt U19-naisten otteluita, koska ikäluokka pelaa syyskuussa Puolassa maailmanmestaruudesta. Sen sijaan mukana ovat Suomen ja Ruotsin naisten maajoukkueiden haastajaryhmät, joita voidaan tässä kohdin kutsua vaikka B-maajoukkueiksi.

– Hienoa, että päästään pelaamaan Urhea-halliin, uudelle palloiluareenalle Helsingissä, jossa pelipaikoista perinteisesti on pulaa, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala myhäilee.

Istumapaikkoja löytyy on Urhea-hallissa 650 ja Kokonhallissa 500.

Aloite naisten kaksista joukkueista tulee Ruotsilta, joka on vuosittain pitänyt maajoukkueensa mukana guldsteget-nimellä kutsuttua kymmenen 19–23-vuotiaan pelaajan ryhmää ja haluaa myös sille kansainvälisiä pelejä.
– Nyt kun pelit järjestetään kotimaassa kohtuullisin kustannuksin, lähdimme mekin kokeilemaan, mitä lisäarvoa näin olisi saatavissa. Mitään varsinaista uutta maajoukkuetta ei entisten lisäksi olla perustamassa, mutta tämän yksittäisen tapahtuman jälkeen arvioimme ja kartoitamme, mitä lisäarvoa pelaajakehitykseen oli saatavissa, huippu-urheilujohtaja taustoittaa.
– Peräänkuuluttaisin pelaajavalinnoissa edelleen motivaatiotekijöitä ja pelaajia, jotka haluavat priorisoida omaa elämäänsä myös salibandyn ehdoilla. Kahden joukkueen nimeämisellä voidaan testata entistä laajemmin pelaajia, jotka ovat olleet joukkueidensa avainrooleissa F-liigassa ja jotka ovat potentiaalisia maajoukkupelaajia useamman vuoden tähtäimellä ja miksei yhtä lailla jo vuoden 2023 MM-kisoihin, Jarkko Rantala linjaa.

Syyskuun Ruotsi–otteluiden aikataulu ja lipunmyynti:

Lauantai 3.9. Urhea-halli, Mäkelänkatu 47, 00550 Helsinki

Klo 11.15 Miesten harjoitusottelu M-Team–Steelers
Klo 13.45 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 16.15 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Sunnuntai 4.9. Kokonhalli, Jääkiekkotie 3, Porvoo

Klo 10.00 Suomi–Ruotsi naisten B-maajoukkueet
Klo 13.00 Suomi–Ruotsi naisten A-maajoukkueet

Lippujen hinnat, kaikki liput päivälippuja:

Aikuiset 20 e
Alennusryhmät 15 e
Lapset 10 e (4-16v, alle 4 v sylissä ilmaiseksi)

Liput tulevat myyntiin heinäkuun alussa.

Jaa artikkeli