Maailmanmestarivahti Eero Kosonen valitsi Steelersin

Maailman parhaaksi salibandynpelaajaksi 2018 valittu maalivahti Eero Kosonen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Hämeenlinnan Steelersin kanssa. 33-vuotias Kosonen liittyy Steelersin F-liigajoukkueen rinkiin jo kuluvalla viikolla.

Eero Kosonen siirtyy Teräsmiehiin ”luottavaisin mielin”.
”Mukava päästä näkemään jätkiä ja joukkueen mukaan heti treenaamaan.”

Kososen kintereillä olivat monet seurat sekä Suomessa että Ruotsissa. Steelersin kanssa Kosonen sai hiottua paketin lyhyesti sanottuna sellaiseksi, että ”siihen oli hyvä tarttua.”

Eero Kosonen on Steelersin viidenteen liigakauteen valmistautuvalle nuorelle joukkueelle huippukova vahvistus. Kosonen on kiistatta maailman kaikkien aikojen parhaita salibandymaalivahteja, joka on jo vuosia antanut edustamilleen joukkueille mahdollisuuden menestyä.

Kosonen on voittanut urallaan kaksi salibandyn maailmanmestaruutta, kaksi MM-hopeaa sekä kultaa, hopeaa ja pronssia Salibandyliigassa (Salibandyliigan nimi muuttui toukokuussa F-liigaksi).

Kosonen saapuu myös Hämeenlinnaan menestys mielessään.

”Itse lähden joka kausi siitä, että tavoitteena ovat playoffit. Totta kai tarkennetaan tavoitteita, kunhan pääsen tästä joukkueen mukaan, mutta en näe mitään syytä, miksi tavoite olisi jotain muuta kuin playoffit.”

Steelersin miesten päävalmentaja Tommi Ojala on tyytyväinen Kososen sopimuksesta.

”Onhan tämä iso juttu, ei meillä liikaa maailmanmestareita joukkueessa ole! Eepi tuo mukanaan rutkasti kokemusta huipputason salibandysta ja voittamisesta. Se auttaa joukkuetta ottamaan askeleita eteenpäin.”

Julkisuudessa on keväästä asti spekuloitu Kososen tulevaisuuden suunnitelmilla. Steelersin toiminnanjohtaja Noora Lavonen kertoo olevansa sopimuksesta ”erittäin iloinen”.

”Koko seuran puolesta olen tyytyväinen. Hän tuo tullessaan paljon kokemusta. Sopimusneuvotteluja käytiin pitkään, ja lopputulos miellyttää nyt molempia osapuolia.”

Lue lisää Steelersin sivuilta

Steelersin tiedotteesta
Pääkuva: Ville Vuorinen

Jaa artikkeli