Maailmanmestarit kesän toiselle leirilleen – tässä mukaan kutsutut pelaajat

Hallitseva maailmanmestari Suomi leireilee Eerikkilässä 29.7. – 2.8.

Miesten salibandymaajoukkueemme leireilee 29.7. – 2.8. Eerikkilän urheiluopistolla. Leirille on saanut kutsun kolme maalivahtia ja 25 kenttäpelaajaa. Kaksi perättäistä MM-kultaa 2016 Riiassa ja 2018 Prahassa voittanut Suomi valmistautuu puolustamaan saavutustaan kotikisoissa joulukuussa 2020.

– Mukana on hyvin pitkälti samoja pelaajia kuin viime leirillä täydennettyinä sellaisilla, jotka silloin  joutuivat jäämään pois loukkaantumisten takia kuten Eemeli Salin, Sami Johansson, Mikko Leikkanen ja Krister Savonen, päävalmentaja Petteri Nykky avaa.
– Muita ei ole nyt haettu mukaan eikä tällä välin tietysti ole ollut tapahtumiakaan, joissa olisi päässyt  antamaan näyttöjä. Lisäksi mukana on U23-ryhmästä pelaajia, jotka ovat olleet hyvin tekemisessä mukana.

Leirin aluksi ohjelmassa on jonkin verran testejä, minkä jälkeen painopiste on lajiharjoittelussa.
– Ei niin laajoja kuin kesän aluksi mutta pientä testausta, jotta nähdään, mitä kesän harjoittelu on pelaajille  tuonut mukanaan. Me valmentajat olemme aina toiveikkaina, että olisi menty eteenpäin ainakin joillain osa-alueilla, päävalmentaja muotoilee.
– Sen päälle aamupäivät treenataan ja iltapäiviin uskon meidän saavan kasaan hyvät peliosuudet näiden 25:n ja armeijasta mukaan liittyvien kuuden pelaajan voimin. Ja jos vaikka jonkinlaisia viisikoita ja viisikkopeliä saadaan jo kasaan, sekin on hyvä, vaikkei tässä vaiheessa mikään kiire vielä olekaan. Haluamme kuitenkin samalla muistuttaa pelaajia, että huippu-urheiluun kuuluu tehdä joka päivä töitä oman kehittymisen eteen eikä löysäilyyn ole varaa edes kisojen välivuosina. Haetaan hyvää tekemisen meininkiä, joka samalla muistuttaa pelaajia, mitä maajoukkuetason tekeminen vaatii ja rohkaisee heitä olemaan esimerkkeinä ja viemään sanomaa ja vaatimustasoa eteenpäin omissa seuroissaan, Petteri Nykky linjaa.

Eerikkilän leirille kutsutut:

Maalivahdit

Joonas Kaltiainen
Eero Kosonen
Lassi Toriseva

Kenttäpelaajat

Aaro Astala
Mikko Hautaniemi
Oskari Heikkilä
Sami Johansson
Jonne Junkkarinen
Miko Kailiala
Valtteri Kainulainen
Justus Kainulainen
Rasmus Kainulainen
Lauri Kapanen
Peter Kotilainen
Jani Kukkola
Janne Lamminen
Ville Lastikka
Otto Lehkosuo
Mikko Leikkanen
Jussi Piha
Joonas Pylsy
Eemeli Salin
Nico Salo
Krister Savonen
Lauri Stenfors
Antti Suomela
Matias Veikkola
Tatu Väänänen

Jaa artikkeli