Maailman paras Classic nousi kahdesti ahdingosta ja jatkaa voittoputkessa

Classicilla oli varaa olla avauserässä kolme ja kolmannessa kaksi maalia tappiolla ja voittaa silti Oilers 10-7.

Salibandyliigaa pelattiin perjantaina sarjataulukon molemmissa päissä. Espoossa Classic nousi huippuottelun voittoon Oilersista maalein 10-7, ja Sipoossa Steelers löi häntäpään kamppailussa ÅIF:n jatkoajalla 5-4.

Valpas Oilers testasi voittoputkessa porskuttavien mestarien vireystilaa karkaamalla 11 minuutissa kolmen maalin johtoon, mutta Classic ei häkeltynyt vaan punnersi pelin toisessa erässä tasoihin. Oilersin uusi nousu kolmannen erän avauspuolikkaalla 7–5-johtoon pisti jo uumoilemaan yllätystä, mutta viimeisellä kympillä Classic näytti, miksi se on maailman paras seurajoukkue. Eemeli Salin kavensi pallolla, jonka erotuomari näki käyneen juuri ja juuri yli maaliviivan ja syötti sitten Sami Johanssonin kilauttamaan yläputken kautta tasoituksen. Oilersin keskialueen pallon menetys pohjusti Classicille ylivoimahyökkäyksen ja Jussi Pihan maalin, ja tänään tehot 3+3 hamstrannut Eemeli Salin vapautti pitkällä syötöllä Sami Johanssonin kieputtamaan tilanteeksi 7-9. Päätöslukemat huitaisi Nico Salo puolihuolimattoman näköisesti omasta päästä tyhjään verkkoon.

Sipoossa Steelers oli viisi ja puoli minuuttia ennen loppua 4–2-johdossa ja kiinni kolmessa pisteessä. Täyteen pottiin ei nuoren ryhmän kantti vielä riittänyt, kun ÅIF:n Oliver Sillanpää kavensi ja minuuttia ennen loppua Atte Huovinen tinttasi rangaistuslaukauksesta varman tasoituksen. Jatkoajalla ei Teräsmiehillä enää ollut menetettävää, ja Julius Aaltonen laukoi lisäpisteen Hämeenlinnaan sijoittamalla pallon etuyläkulmaan.

Salibandyliigan lauantain ottelut ovat EräViikingit–OLS ja Tiikerit–SPV.

Kuva: Classic