M-Teamin Antti Itkoselle 1+1 ottelun pelikielto alaraajakontaktista

Salibandyn pääsarjojen kurinpitäjä on määrännyt Divarissa pelaavan M-Teamin Antti Itkoselle 3.11. yhdistetyssä Divarin ja Suomen Cupin ottelussa Loviisan Tor – M-Team saaman pelirangaistuksen (PR3) aiheuttaman yhden ottelun pelikiellon lisäksi yhden ottelun pelikiellon.

Peliajassa 56:13 M-Teamin pelaajalla nro 10 on pallo ja hän juoksee kohti omaa päätyä. Loviisan Torin pelaaja Joni Kelloniitty karvaa pelaajaa nro 10 ja ohittaessaan M-Teamin pelaajan Antti Itkosen, Itkonen asettuu Kelloniityn juoksulinjalle ja pelaajat törmäävät.

– Itkosella oli esteetön näkyvyys pelaajiin ja mahdollisuus pelata tilanne sääntöjen mukaisesti. Itkonen selvästi kääntää vartaloaan ennen kontaktia ja astuu Kelloniityn juoksulinjalle sekä vahvistaa törmäystä työntämällä lantiotaan kohti Kelloniittyä. Kelloniityllä on vain vähäinen aika reagoida Itkosen liikkeeseen ja Itkosen olisi pitänyt tämä mieltää, perustelee kurinpitäjä päätöksessään.

– Katson, että tapauksessa ankaroittavana seikkana on se, että kontakti tapahtui juoksuvauhdissa olevaan pelaajaan, kontakti tapahtuu alaraajaan ja että Kelloniityllä oli vain vähäinen aika valmistautua törmäykseen.

Antti Itkonen kärsi pelirangaistuksesta (PR3) seuraavan automaattisen yhden ottelun pelikiellon 8.11. Divarin ottelussa M-Team – ÅIF. Kurinpitäjän määräämän pelikiellon hän kärsii 18.11. Divarin ottelussa M-Team – Josba.

Kurinpitäjän päätöspöytäkirja kokonaisuudessaan Divarin kurinpito-sivulla.

Ottelu jossa rangaistus määrättiin oli joukkueiden hakemuksesta yhdistetty Divarin ja Suomen Cupin ottelu. Joukkueet ovat ottelua sopiessa sitoutuneet erilliseen säännöstöön, jossa määritellään kurinpitokäsittelyistä seuraavaa:

  • Mikäli pelaajat tai toimihenkilöt saavat ottelumääräisen pelikiellon (tai ottelussa PR2 tai PR3) kärsii pelaaja tai toimihenkilö tämän seuraavassa ottelussaan oli se sitten Divaria tai cupia
  • Mahdolliset kurinpitotapaukset ottelussa käsittelee pääsarjojen kurinpitäjä, ei liiton kurinpitoryhmä kuten muissa cup-otteluissa.
  • Mikäli pelaaja tai toimihenkilö on peli- toiminta tai kilpailukiellossa Divarissa tai Suomen Cupissa, hän ei ole edustuskelpoinen tässä ottelussa.

Jaa artikkeli