M-Team kiinnitti kaksi nuorta lupausta

Helsinkiläinen M-Team kertoo nostaneensa kaksi lupaavaa nuorta A-junioreista miesten edustusjoukkueeseen. Vasemmalla laidalla viihtyvä Jesse Kuivamäki ja sentteri Olli Elonen olivat menneellä kaudella nuorten joukkueen tehokkaimmat pelaajat.

– Pienestä pitäen olen katsonut edustuksen pelejä ja ajatellut miten hienoa olisi joskus pelata tuolla. Nyt se realisoituu omalla kohdalla, joten todella hyvät on fiilikset, Olli Elonen kertoo.

Vuonna 2000 syntynyt Elonen on käynyt läpi pitkän matkan M-Teamin junioripolkua. Hän siirtyi M-Teamiin SB Vantaasta vuonna 2013. Viime kaudella hän iski A-poikien 1. divisioonassa yhdeksässä ottelussa tehot 10+13=23. Elonen odottaa innolla hyppyä junioripeleistä aikuisiin.

– Kesä on edessä ja syksyyn asti on aikaa päästä aikuisten vauhtiin mukaan. Henkilökohtainen tavoite tulevalle kaudelle on pysyä ehjänä ja päästä pelaamaan. Pelaamalla sitä oppii, Elonen tuumaa.

Elosta vuotta nuorempi, 2001 syntynyt Jesse Kuivamäki siirtyi M-Teamiin Tapanilan Erästä vuonna 2016. Päättyneellä kaudella A-pojissa syntyi yhdeksään peliin tehot 17+5=22. Lukemalla hän oli sarjan kolmanneksi paras maalintekijä.

– Hyppy edariin on tuntunut luontaiselta jatkumolta kuten aiemmin B-pojista A-poikiin siirtyminen. Pelit ovat kovempia, mikä pakottaa kehittymään. Armeijan käyminen kauden aikana hillitsee hieman odotuksia omasta pelistä, mutta joukkueemme tulee varmasti pärjäämään, Jesse Kuivamäki kertoo.

Päävalmentaja Teemu Kalinainen on tyytyväinen, kun seuran junioriputki tuottaa nuoria lahjakkuuksia edustusjoukkueeseen vuodesta toiseen. Hän ei kuitenkaan kaada paineita nuorten niskaan vaan katse on tulevaisuudessa.

– Näiden pelaajien tulevaisuus tuo varmasti mukanaan ilon aiheita kannattajille, mutta nuorten herrojen matka edarissa on vasta alussa, Kalinainen muistuttaa.

– Olli näkee kentän, omaa pelinopeat ratkaisut ja pelin rytmittämisen taidon. Hän kypsyy tulevaisuuden pelintekijäksi. Jesse taas on ikäisekseen erittäin proaktiivinen ja suoraviivainen hyökkääjä. Isokokoisena rightin pelaajana hän on alati vaarallinen hyökkäyspäässä, Kalinainen kuvailee.

M-Teamin tiedotteesta
Kuva ja video: M-Team

Jaa artikkeli