M-Team julkaisi tulevien kausien valmentajansa

Divarissa kautensa Karhuja vastaan pudotuspelien puolivälierissä päättänyt helsinkiläinen M-Team on tehnyt kaksivuotisen jatkosopimuksen päävalmentajansa Teemu Kalinaisen kanssa. Rinnalleen Kalinainen saa Blackbirdsista siirtyvän Junnu Karesolan.

– Mennyt kausi oli tasapainoinen. Erikoisista lähtökohdista (korona) huolimatta tulos seurasi jo alkukaudesta, vaikka prosessi oli vielä vaiheessa. Pudotuspelit päättyivät harmittavan nopeasti jo kahden pelin jälkeen. Siitä ei oikein pitkää tarinaa saa kerrottua, mutta siinäkin sarjassa pystyttiin parantamaan, matka vaan loppui kesken, Kalinainen kuvailee päättynyttä kautta.

Päätös jatkosopimuksen teosta oli Kalinaiselle helppo. Erityisesti kun joukkueen runko on ilmoittanut jatkavansa ja rinnalleen hän saa tutun miehen.
– Tunnen olevani joukkueessa toimijoiden ryhmälle muodostamien arvojen kanssa yhtä. Seurassa on taustat kunnossa ja tapahtumat ovat logistisesti järkevässä lokaatiossa omaan elämäntilanteeseen nähden, Kalinainen kertoo.

Päävalmentajan sanoin joukkue lähtee ensi kauteen parantamaan tämän kauden tulosta.
– Oma tavoitteeni on löytää keinoja ja auttaa ryhmää nopeuttamaan entisestään pallollista viisikkopeliä ja parantamaan viisikkona reagointia pallottomassa pelissä.

Keravan Blackbirdsista M-Teamiin Kalinaisen aisapariksi siirtyvä Junnu Karesola on myös tuttu kasvo Ruskeasuon hallilla.
– Olen valmentanut yhteensä vajaat 20 vuotta ja olen nyt toista kertaa Rusan kasvattien valmennuksessa mukana, Karesola kertoo.
– Aloitin aikoinaan SSV junnuissa, ja siitä olen kulkenut muun muassa PSS:n ja AC Haki kautta Blackbirdsiin. Keravalla valmensin viimeiset kaksi vuotta edustusjoukkuetta ja 04-poikia. Teemun kanssa olemme koutsanneet yhdessä kolmessa eri joukkueessa.

Apuvalmentajan rooli on Karesolalle mieluisa. Hän onkin monesti sanonut, ettei miehestä koskaan päävalmentajaa tule.
– Olen aina pitänyt enemmän apuvalmentajan roolista. Toisaalta viimeiset neljä vuotta olinkin sitten vastuuvalmentajana, Hakissa ja Blackbirdsissa, hän naurahtaa.

– Työnjako tulee varmastikin olemaan sellainen, että Teemu vastaa isosta kuvasta ja toimin hänen apunaan. Hoidan videot, peluutuksen ja sparraan Teemua, Karesola päättää.

Katso alta Teemu Kalinaisen ja Junnu Karesolan videohaastattelut!

M-Teamin tiedotteesta
Kuva ja videot: M-Team

Jaa artikkeli